Eladó Matyi Dezső!!!

Pontosabban a 7 milliárdos követelése.

Akár ötödáron is meg lehet venni Matyi Dezső könyvbirodalmának egykori központi cége, a Pécsi Direkt Kft. követeléseit – írja a 24.hu. 

hirdetés

A valaha az Alexandra-bolthálózatot üzemeltető cég felszámolója összesen 7,4 milliárd forintos csomagot hirdetett meg eladásra. Peresített követelésekről van szó, amelyek kapcsolt vállalkozásokkal, egyéb társaságokkal, illetve magánszemélyekkel szemben állnak fenn.

Hogy pontosan kik tartoznak a Matyi-cégnek, kiderül a dokumentációból, ezekbe azonban csak titoktartási nyilatkozat mellett lehet betekinteni, és az akták csupán öt órára nyílnak meg, december 20-án 10 óra és 15 óra között.

Annyit tudni a csomagról, hogy kifejezetten bizonytalan, a vevő, illetve a kötelezett által el nem ismert követelések alkotják, melyek értékéért, behajthatóságáért, a felszámoló nem vállal felelősséget. Sőt a követeléseket alátámasztó dokumentáció is hiányos. A becsérték ennek megfelelően alulról súrolja a 2,4 milliárdot, és

már 1,4 milliárdos minimáláron viheti, akinek kell.

Ami az esélyeket illeti: a 2015. március óta felszámolás alatt álló Pécsi Direkt vagyonából eddig semmit sem sikerült eladni – olvasható a cikkben. Az idén többször is piacra dobott 1,2-2,4 milliárd forint közötti követeléscsomagokat a felszámoló Kvantál Kft., de mindössze egy ajánlat futott be: az 1,2 milliárdos darabot vitték volna 6 millió forintért. A pályázatot azonban érvénytelenítették arra hivatkozva, hogy a kiírásnak nem megfelelő ajánlat érkezett.

Az Alexandra cégeivel – köztük a Könyvbazárral, a Rainbow-val és a  Pécsi Direkt Kft.-vel –  kapcsolatban több nyomozás indult, a Magyar Nemzet november elején összesen nyolc eljárásról tudott.

(via 24.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter