Eladták a Pécsi Sörfőzdét!

Az osztrák sör- és ásványvízgyártó Ottakringer megvált veszteséges leányvállalatától, a Pécsi Sörfőzde Zrt.-től, az erről szóló adásvételi szerződést pénteken írta alá a magyar MAVA Befektetési Kft.-vel és a BanKonzult Commerce Kft.-vel – írta meg az MTI. A két magyar cég Matolcsy Görgy rokonaié.

Az Ottakringer a vevők kérésére nem tette közzé a vételárat és az adásvétel további részleteiről is titoktartásban állapodtak meg – írja már a Magyar Idők.

hirdetés

„Fontos volt számunkra, hogy a sörfőzdét az új tulajdonosok tovább üzemeltessék és az emberek megtarthassák munkahelyüket”

– olvasható Sigi Menz, az Ottakringer igazgatójának pénteki közleményében.

Christiane Wenckheim, az Ottakringer vállalatcsoport felügyelőbizottsági elnöke elmondta: számára az eladás

„nem csak egy üzleti, de családjuk Magyarországhoz való történelmi kapcsolódása miatt, egy mélyen érzelmi ügy volt”.

A Pécsi Sörfőzde Zrt. lehetséges eladása áprilisban, a cég 2016-os eredményismertetésekor merült fel először. Az Ottakringer pécsi leányvállalata számos erőfeszítés ellenére évek óta veszteségesen működik.

Matolcsy György rokonaié lett a Pécsi Sörfőzde

A BanKonzult Commerce Kft. Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában áll, míg a MAVA Befektetési Kft. testvéréé, Szemerey Zoltáné – írta meg a Magyar Nemzet a hír kapcsán.

Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán közleményükben azt írják, befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek.

Legfőbb céljuk a vállalat és a márka újrapozicionálása és modernizálása, a korszakos tradíciók megtartása mellett.

pecsi_sor

Régi és új sörök

A jelenleg uralkodó piaci trendeknek megfelelően a független kisüzemi sörfőzde kialakítása és piaci elsősége a fő célkitűzések egyike. Ennek keretében a vállalat jövőbeli stratégiájának alappilléreit fogják képezni a már gyártásban lévő minőségi s egyben tradicionális márkák, valamint meg kívánnak jelenni új innovatív termékekkel is. Ezek közül a legjelentősebbek az új gyártási technológiára alapuló gluténmentes, valamint a tönköly- és a búzasörök lesznek, kihasználva azokat a szinergiákat, amiket az új tulajdonosok hazai bitnövénytermesztésben betöltött piacvezető pozíciója nyújt.

Az új befektetők az Ottakringer márkákat a továbbiakban mint kereskedelmi partnerek fogják forgalmazni – teszik hozzá.

(via MTI, Magyar Nemzet)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter