Eldózerolják a nyomortelepeket Pécsen

Szép nevet is kapott a program, ami arról szól, hogy főként illegális és önkényes lakásfoglalókkal teli, romos és rút önkormányzati bérlakásokat, házakat a földdel teszik egyenlővé. Heteken belül elkezdődnek a bontások. 

Elsőként a Balokánnyal szemben lévő, elparavánozott telepnek mennek neki a dózerek, majd következik a többi elhanyagolt, romos épület a környéken – jelentette be Girán János, Pécs alpolgármestere (képünkön), aki történetesen éppen ennek a környéknek az önkormányzati képviselője is.

Girán eléggé eltökélt, még szép nevet is kapott a program. Schlauch Imréről nevezték el a dózer-projektet, aki Pécs egyik köztiszteletben álló építésze volt az 1800-as évek második felében.

girán-jános-hl02

A bontási terv is kész van, de már a kivitelezőt is kiválasztották, aki 8,2 millióért bontani fogja a Zsolnay Vilmos úti gangos házat.

Úgy tudjuk, a Zsolnay Negyed környékén már több épületet is kijelöltek a bontásra, a kiürítési pereken is túl van az önkormányzat, mivel ezekben szinte kivétel nélkül önkényes lakásfoglalók élnek.

Információink szerint jövő tavasszal gőzerővel mennek neki ezeknek az épületeknek.

A pécsi alpolgármester szerint elsősorban ingatlanfejlesztőkre számítanak, akik lehetőséget látnak majd a megüresedett, közműves és belvárosi telkekben, de nem titkolt cél az sem, hogy javítsanak a közbiztonságon a belvárostól keletre fekvő városrészben.

A városfejlesztési bizottság elnöke, Oszoli Dénes egyébként azt sem tartja kizártnak – hangzott el a csütörtöki Közgyűlésen, hogy közmunkásokkal bontassa el a város a kijelölt épületeket, vagy legalábbis dolgozzanak a programban.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter