Elege lett a Zsolnay-családnak: keményen kiosztották a gyár külföldi tulajdonosát

Akit gyakorlatilag lopással, trükközéssel, folyamatos hazudozással és több éves, szándékos botránykeltéssel vádolnak, ráadásul azzal is, hogy “fordítva ül a lovon”. A nagy hírű család azt írta: utoljára figyelmeztetik, hogy hagyjon fel a hazudozással, vagy elperelik tőle a Zsolnay nevet.

Mint arról az OK!PÉCS beszámolt, Páva Zsolt megegyezett a Zsolnayakkal, eszerint pedig a család hozzájárulását adta a név és a nizzai osztályozás szerinti, több osztályba tartozó árukra és szolgáltatásokra is kiterjedő “Zsolnay” európai uniós védjegy használatához. Ezen viszont annyira bepöccent a Zsolnay gyár tulajdonosa – vagy a felesége, aki igazgatósági elnök és rendszeresen levelezik a sajtóval is, hogy közleményben jelentették be, a Zsolnay családnak semmi köze nincs a gyárhoz, vagy a Zsolnay névhez! Mi megjelentettük ezt a közleményt, de a Manufaktúra ügyvédje egy kedvesen kioktató, tudálékos levélben további pontosítást kért, amit mi örömmel le is közöltünk, hiszen abban nem volt más, mint amit előzőleg leírtunk, éppen csak “jogi nyelven” fogalmazta meg ugyanazt. 

hirdetés

Most viszont lapunk úgy értesült, a Zsolnay-családnak elege lett a gyár többségi tulajdonosának – vagy feleségének, mivel többnyire ő levelezik mindenkivel – agresszív nyomulásából és egy komoly levélben osztották ki Bachar Najarit és feleségét Treitz Ferenc cégvezetőnek címezve. A levelet terjeledelmi okokból itt nem közöljük, de IDE KATTINTVA az egész letölthető és elolvasható (a levélben látható, piros színnel jelzett kiemeléseket mi tettük bele a könnyebb olvashatóság miatt – a szerk.). Most csak a legfontosabb állításokat emeljük ki, amiből van bőven. A család ugyanis lényegében

– lopással,

– trükközéssel,

– folyamatos hazudozással és

– több éves, szándékos botránykeltéssel vádolja meg Najariékat, akik ráadásul fordítva ülnek a lovon is.

A nagy hírű család azt is írta: utoljára figyelmeztetik, hogy hagyjon fel a hazudozással, a Zsolnay név lejáratásával, vagy elperelik tőle a nevet és akkor becsukhatja a gyárat.

Tehát mit is állít a Zsolnay-család?

– Értelmetlenül és feleslegesen zaklatja őket a gyár tulajdonosa és a menedzsment

– Alpári és hazug kampányt folytatnak a Zsolnay-család ellen Najariék

– A család továbbra is jogosan használhatja a Zsolnay nevet, soha nem volt a család által elvesztett “névhasználati per”

– Fordítva ülnek a lovon Najariék és fogalmuk sincs Zsolnay Vilmosról és a Zsolnay családról

– Najariék megpróbálták ellopni a márkanevet 2014-ben, de nem sikerült, az USA védjegyhivatala elutasította a próbálkozást

– Folyamatos (jogi)blődségeket terjesztenek Najariék a márkanévvel és a védjegyekkel kapcsolatban, szándékosan, vagy véletlenül, de keverik a fogalmakat

– A Manufaktúra megbízásából egy bécsi ügyvédi iroda megpróbálta töröltetni a “Zsolnay” európai uniós védjegyet, de nem jött össze

– A család jogszerűen állapodott meg Páva Zsolttal

– Najariék rosszhiszeműen szélhámoskodnak a Zsolnay névvel

– Hajmeresztő módon fenyegetőznek, de bután és

– Évek óta botrányokat generálnak.

– Ha nem hagyják abba a Zsolnay család jogi és egyéb zaklatását, akkor pert indítanak a névhasználat eltiltására és ez esetben Najari bezárhatja a gyárát.

Természetesen lapunk most is megkereste a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát, amint reagálnak, frissítjük a cikket, vagy új posztban jelentkezünk.

UPDATE: A Manufaktúra érdemben nem akart reagálni a Zsolnay-család állításaira

Lapunk megkereste kérdéseivel a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát, de válasz helyett csak annyit írtak, hogy már közleményben reagáltak korábban. A baj ezzel csak annyi, hogy éppen arra a – család szerint hazugságokat terjesztő – közleményre válaszul született a fenti levél.

UPDATE2: Mutatjuk részletesen a levelezést a Manufaktúrával, mert az a vád ért bennünket a részükről, hogy nem jártunk el korrekten. Az olvasóra bízzuk ennek eldöntését!

Tehát, mi kértünk reakciót a család fenti levelére a Manufaktúrától. Ezt küldtük nekik:

zsolnay level1

Erre válaszul érkezett ez.

Képernyőfotó 2016-12-24 - 11.58.43

Mivel azonban ebben arra a közleményre hivatkoznak, AMIRE VÁLASZUL született a család kemény levele, megkértük őket, hogy alaposabban fejtsék ki a véleményüket. Majd erre elküldték ezt:

zsolnay 2b

Mi pedig végül ezt válaszoltuk mindezekre, mivel egyértelmű volt, nem reagálnak érdemben a család levelére és állításaira:

zsolnay level3

A kitakart részek már-már a személyeskedésig fajuló, a témától és a tárgytól teljesen idegen “témajavaslatok” voltak, hogy minek is kellene utánanéznünk ahelyett, hogy őket kérdezgetjük. Végül, utolsó levélként jól megkaptuk, hogy részrehajlóak vagyunk.

Íme:

zsolnay level5

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter