Elektromos kukásautót tesztelnek Pécsen

Elektromos kukásautó3

Egy töltéssel 150 kilométert is elmegy, simán konektorról tölthető. Ami viszont fontosabb, hogy szinte hangtalan. Ha beválik, akkor Pécs pályázni fog egy flottára. 

– Elektromos kukásautót kezd el tesztelni egy hónapon keresztül a Biokom – mondta Girán János. Az alpolgármester szerint az e-kukásautót Pécs speciális domborzati viszonyai között tesztelik, megvizsgálják megtérülési mutatóit, hiszen csak egy hosszabb próbaidőszak után lehet dönteni hasonló gépek beszerzéséről.

hirdetés

A gépjármű gyártójának véleménye szerint az elektromos hajtás évente több milliós megtakarítást is jelenthet az üzemeltetésben, ráadásul csöndesek is, ami a lakosságnak fontos.

Kiss Tibor, a Biokom ügyvezető igazgatója közölte: a szállító hatótávolsága 130-150 kilométer, maximális sebessége 80 km/h, töltési ideje 6 óra, az elektromotor teljesítmény 160 KW. Az elektromos jármű a jelenlegi ipari áram csatlakozókat tudja használni. Semmilyen plusz beruházásra nincs szükség. Mivel a töltés jellemzően munkaidő után, éjszaka történik, pluszforrásokra sincs szükség, mert várhatóan a hálózat ezt kezelni tudja.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter