Elfogyhat a cigi jövő héttől!!!

Továbbra sincs megállapodás a nagy dohánycégek és az Országos Dohányboltellátó (ODBE) között. A háttérben szándékos bojkott állhat, a gyártók megpróbálják szabotálni az új rendszer működését. Viszont emiatt előfordulhat, hogy nem lehet majd hozájutni a megszokott márkákhoz a trafikokban – írja az Index.

A dohánygyártók most kivárnak, hátha az EU hamarosan betiltja az egészet, és visszatérhetnek. Jövő héttől viszont már éles a dohányboltellátó monopóliuma, de a BAT-on kívül nincsenek beszállítóik. A trafikosok raktároznak, de könnyen lehet, hogy például Marlboroból komoly hiány lesz – figyelmeztet a lap.

hirdetés

A cégek bekeményítettek, és egyáltalán nem akarnak megállapodni az ODBE-val, így szállítani sem fognak neki. Inkább várnak még egy kicsit, hátha az Európai Bizottság elkaszálja a mutyigyanús monopóliumot. Ez legkorábban december elején történhet meg, de mit fognak addig szívni a dohányosok?

A piacvezető Philip Morris, a JTI és az Imperial fordult az Európai Bizottsághoz, a BAT viszont nem, mivel ők a zsírosbödön közelébe tudtak férkőzni – írja az Index, és dohánynagykereskedelmi koncessziót nyertek a Tabán Trafikkal együtt.

(via Index)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter