Elindítják az eljárást: kizárják a Zsolnay családtagokat a Zsolnayból

Az OK!PÉCS információi szerint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. igazgatósága pénteki közgyűlésén úgy döntött, két családtagot kizárnak a cégből. Ha ez sikerül, akkor ezzel eltűnnek a Zsolnayak a Zsolnayból.

Mint arról lapunk elsőként beszámolt, azt állítja a Zsolnay Porcelánmanufaktúra többségi tulajdonosának, Bachar Najarinak a jogi képviselője, hogy dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor és Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia rosszhiszeműen visszaélt a Zsolnay védjeggyel, ezért ki kell őket zárni a részvényesek közül. Megírtuk azt is, hogy ezzel szemben a Zsolnay családtagok azt állítják, éppen Bachar Najari készül arra, amivel őket vádolták meg. Sőt, úgy látják, “a gyár végóráit éli”, Najari pedig “pécsi cégeket készül megzsarolni”.

hirdetés

Pénteken közgyűlést tartott a részvénytársaság, ahol információink szerint csak Mattyasovszky-Zsolnay Viktor jelent meg, Zsófia nem; illetve az igazgatótanács. Az a döntés született, hogy a cég elindítja a családtagok kizárását a társaságból.

Most 15 napig lehet fellebezni a döntés ellen, illetve ellen-keresetet indítani, de úgy tudjuk, komoly esély van arra, hogy a Zsolnay családtagok nem élnek ezzel a lehetőséggel és beletörődnek a kizárásba.


OK_TAMOGATAS_BANNER

KATTINTS A KÉPRE, HA SZERETNÉD SEGÍTENI ÉS TÁMOGATNI A MUNKÁNKAT!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter