Elindult az adománygyűjtés Mátéért, a beteg pécsi kisfiúért!

Alig két órája nyitott a licit, egy értékes, dedikált vízilabdát ajánlott fel Pécs egyik legkülönlegesebb fotográfusa.

A három és fél éves Fritz Máté nagyon beteg, orvosi kezelése milliókba kerül – mivel csak az őssejtterápiával lehetne segíteni rajta. Most Pécs egyik legkülönlegesebb, vízalatti fotókat készítő fotográfusa ajánlott fel egy igen különleges labdát – írtuk meg két napja. A licit pár órája elindult a Facebookon, ide kattintva érhető el. (Hozzászólásban lehet licitálni, hogy látni lehessen az éppen aktuális összeget!)

hirdetés

Fritz Máté

Máté 2013. decemberében született császármetszéssel, korai burokrepedéssel és egy nagy fokú fertőzéssel. A születését követő napon vették észre, hogy a nyelőcsöve nem teljes, ezért megoperálták, majd 9 napig altatták. Az operáció következtében reflux alakult ki, ami elkísérheti egész életére.

A következő másfél hónapot a koraszülött intenzíven töltötte. Mikor hazaadták, azt mondták hogy “csak” refluxos és azt hitték ez lesz a legnagyobb probléma. Tévedtek. Márciusban Máté kórházba került hasi és koponya ultrahangra. Ekkor derült ki, hogy agykamra tágulata van, agyvérzést kapott, valamint olyan fokú oxigénhiányos állapot következett be nála, vagy a szülés következtében vagy az azt követő műtéti altatásban, aminek következtében az agykamra körüli fehérállomány elhalt.

35 hónaposan még nem tudta rendesen tartani a fejét, forogni, kúszni és állni is csak segítséggel tudott. A szemével sem fixál teljesen és hivatalosan halláskárosodása is van.

2014 novemberétől 2015 tavaszáig folyamatos felső légúti betegségekkel és tüdőgyulladással küzdöttek felváltva, heteket kórházban töltve, ami nagyban hátráltatta a fejlesztését. A refluxa miatt tavaly áprilisban egy gyomorszűkítő műtétet hajtottak végre rajta, gyomorszondát kapott a sebész szerint jól sikerült, bár egy nővér miatt még egyszer operálni kellett.

Egy igazi harcos

Máténak nagyon nagy akaratereje van és hihetetlen az élni akarása – tudtuk meg az édesanyjától. Lehet vele kommunikálni, figyel, mosolyog és kifejezi magát. Egy igazi kis harcos! De ahhoz hogy teljes életet élhessen segítségre van szüksége.

Máté 24 órás felügyeletet igényel ezért csak az apuka tud dolgozni. A fejlődésében igazi áttörést az őssejtbeültetés jelentene, a javasolt 3 beavatkozás költsége kb. 12 millió forint, amit a család önerőből nem tud előteremteni. Máté terápiái napi szinten 5-7 000 Ft-ba kerülnek!

Mátén kívül még 2 kiskorú gyermeke van a családnak, akik már nagyon szeretnék, hogy együtt játszhassanak a testvérükkel. 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter