Elkészült a 114 kilométeres bringaút Baranyában

Csak egy évet késtek vele, de végül befejeződött a főként Dráva menti településeket és látványosságokat összekötő kerékpárút-hálózat építése Dél-Baranyában és Dél-Somogyban. 

A 400 millió forintos, európai uniós és állami támogatást élvező fejlesztésnek köszönhetően a biciklis turisták Harkánytól Drávatamásiig mintegy 114 kilométer hosszú, korszerű kerékpárutat használva fedezhetik fel a térség értékeit. A bicikliút mellett 12 kerékpáros pihenőt és 5 elektromoskerékpár-kölcsönzőt is építettek – közölte a Baranya Megyei Önkormányzat.

hirdetés

A beruházás az Ős-Dráva program része, amelynek célja, az ország egyik legszegényebb térsége, az Ormánság fejlesztése a felszíni vízrendszer átalakításával, a táj adottságainak megfelelő gazdaságfejlesztéssel, a pénzügyi források szervezésével, valamint a turizmus fejlesztésével.

A Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő vezette 25 milliárdos Ős-Dráva Program egyébként egyelőre nem hasít annyira, Lázár János nem régiben meg is szídta emiatt – a program ugyanis több mint 1 milliárdos csúszásban van, az uniós pénzt pedig vissza kell fizetni, ha idén nem végeznek a 2007-14 közti uniós támogatási ciklus alapján vállalt projektekkel.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter