Elkészült és használható a Bálicsi út

Megindulhat a forgalom Pécs új útján, amely a Mecsekoldalt a Belvárossal köti össze – jelentette be dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere pénteken reggel.

Legalább három évtizedes probléma oldódik meg ezzel az új úttal

Végre komoly előrelépés, hogy teljesen felújították Pécs nyugat-keleti gyűjtőútjait: a Magaslati-, Surányi-, Angster utakat. Ez alternatívát jelent a Belvárost északról elkerülő Kodály-Aradi-Kálvária, illetve a Belvárost délről elkerülő 6-os úti szakaszok mellett.

hirdetés

A bálicsi utat és a Petőfi utcai körforgalmat összekötő szakasznál egy teljesen új, mintegy 400 méteres lekötőút építését fejezte be az önkormányzat, amin péntektől meg is indul a forgalom. A jövőben már csak egy zajvédő fal építése várható a területen.

Emellett a meglévő, a pécsi belvárost északról elkerülő teljes, közel 3000 méter hosszú úthálózat fejlesztését is befejezi 2019-ben a pécsi önkormányzat. A cél, hogy a belvárostól északra, a Mecsekoldalban élő pécsiek tízezreinek közlekedését segítsék.

Páva Zsolt kiemelte: a Mecsekoldalban élők mellett a kertvárosiaknak is köszönettel tartoznak az útépítésekben részt vállalók és a város.

kep3

Kertvárosban is gyorsulhat a forgalom

A déli városrészben élőknek is nagy könnyebbséget jelent ugyanis, hogy szintén december 21-től a Maléter Pál út közlekedése is javul. Itt az elmúlt hetekben teherautók is jártak, mert az állami Magyar Közút NKft. felújította az M60-as végpontját és a délnyugati elkerülő utat összekötő, a malomvölgyi tavak mellett vezető szakaszt. A Közút így forgalomkorlátozásokat kényszerült bevezetni. Péntektől azonban ismét a megszokott úton járnak a kamionok Kertváros kikerülése mellett.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter