Elköltözik Magyarországról Soros György szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány

Egészen Berlinig mennek és viszik a dolgozókat is – jelentették be immár hivatalosan. A magyar kormány egyelőre hivatalosan nem kommentálta a hírt, de Orbán Viktor bemondta: nem fog könnyeket morzsolgatni a szervezet távozása miatt.

Közleményt adott ki a Nyílt Társadalom Alapítványok, amiben megindokolják, miért lépnek le Magyarországról. Az okok szerintük ezek:

hirdetés
  • egyre nyomasztóbb a magyar politikai és jogi környezet
  • a magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját az úgynevezett „Stop Soros” törvénycsomag által.
  • a magyar kormány a munkájukat becsmérli és hamis színben tünteti fel, korlátozza a civil társadalmat politikai előnyszerzés céljából, olyan taktikát alkalmazva, amelyre még nem volt példa az Európai Unió történetében
  • Az elmúlt két évben a magyar kormány több mint 100 millió eurót költött az adófizetők pénzéből egy olyan kampányra, amely hazugságokat terjeszt az Alapítványokról és partnereiről.
  • A kormánybarát média nemrégiben hamis vádakat zúdított egyetemi oktatókra, civil társadalmi csoportok dolgozóira és az Alapítványok munkatársaira.
  • A Nyílt Társadalom Alapítványokkal kapcsolatban álló személyekről alattomos és csalárd felvételek készültek, muníciót szolgáltatva a kormány félrevezető propagandakampányához.

Soros György alapítvána azt írja még, hogy “az Alapítványok irodájának elköltöztetése Budapestről fájdalmasan érinti azt a több mint 100 itt dolgozó munkatársunkat, akiknek többsége nemzetközi adományozással foglalkozik. Ezen munkatársaink körülbelül 60 százaléka magyar állampolgár, és sokan közülük több mint egy évtizede dolgoznak a Nyílt Társadalom Alapítványok kötelékében. A Nyílt Társadalom Alapítványok megteszik a szükséges lépéseket, hogy biztosítható legyen az iroda elköltöztetésében érintettek biztonsága és jóléte.”

A szervezet bejelentette azt is, hogy Berlinbe költöztetik a budaesti központot, onnan látják majd el továbbra is az itteni feladataikat.

Bár a magyar kormány egyelőre nem kommentálta a szervezet költözését, egy korábbi Kossuth-rádiós műsorban Orbán Viktor azt mondta ezzel kapcsolatban (de akkor még nem volt hivatalos a költözés), hogy nem fog könnyeket morzsolgatni a szervezet távozása miatt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter