Elköltözik Pécsről a Retró Múzeum

Szinte az egyik legnagyobb turista látványossággá nőtte ki magát Pécs belvárosában az a múzeum, ahol  időutazásban lehet(ett) része az embernek. Most arról tárgyalnak, hogy Szerencsnek adnák bérbe a teljes anyagot, bár legszívesebben azt szeretnék, ha Pécsen maradhatna.

621730_389040117828308_313803547_o

Minden ami Retró! Az ötvenes évektől a kilencvenes évekig használati tárgyak, relikviák, érdekességek, mind-mind láthatóak voltak a Király utcai múzeumban. Az autózás, a divat, a technika, és a régi játékok szerelmeseinek dobbant meg a szíve szüleinek vagy saját gyerekkorának tárgyai láttán. Rádiók, telefonok, szépészeti-kellékek, a kor divatjának ruhái, kártyanaptárak, szocialista relikviák, játékok, „Pécs Retróévei”-t, és a kor kereskedelmét bemutató (Skála, Centrum) szekciók, és még sok minden, ami a múltidézést elősegíti!

Mindennek azonban úgy tűnik, hogy vége. Lakat került ugyanis a múzeumra.

– Nekem is és a társamnak is van más munkánk, amiből élünk, én nem nagyon tudtam már Pécsre járni, mindketten időhiánnyal küzdünk. Alkalmaztunk egyetemistákat, de nem vették komolyan, így feladtuk – mondta érdeklődésünkre Török Marcell.

374909_422632691135717_568788494_n

Korábban azt gyanítottuk, hogy a Pécs Holdinggal, mint a Király utcai hely tulajdonosával akadtak össze, de nem erről van szó.

– A város korrekt volt velük, hisz kaptunk komoly kedvezményt a bérletidíjból, mert kultúrális célra használtuk a helyiséget. Én is, és a barátom is Pécsen képzeltük el a kiállítás jövőjét, de eddigi megkeresésünk nem hozott eredményt – magyarázza Török, aki szerint viszont Szerencs igen komolyan ostromolja őket már egy ideje, hogy költöztessék oda a múzeumot.

Mint megtudtuk, a Pécs Holdingnak írtak korábban levelet, miszerint a komplett anyagot kiadnák bérbe havi nettó 50 ezer forintos jelképes összegért. Még azt is felajánlották, hogy berendezik az új “múzeumot”, sőt tippeket is adtak a fejlesztésére.

– Ezzel talán az EU második legnagyobb ilyen jellegű múzeuma lehetne Pécsé, mert a berlini a legnagyobb. Szerettük Pécset, ez a kiállítás is abszolút illett a városhoz és a több tízezer látogató is nagyon szerette a tapasztalataink szerint – mondta Török Marcell.

Most arról tárgyalnak, hogy Szerencsnek adnák bérbe a teljes anyagot – hasonló összegért.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter