Elmarad a Káni Filmfesztivál

Nincs pénz, nincs energia, nincs lakosság a baranyai falu kult eseményére. 

Idén biztosan elmarad Baranya egyik legkomolyabb mókája, ahol lehet, hogy nem pörög a vörös szőnyegen Palvin Barbi, de az igazi baranyai feeling, a helyi ételek és a fröccs kettéhasít.

hirdetés

Felvettük a kapcsolatot Kásper András főszervezővel a Káca-tanyáról, és három okot említett, ami miatt elmarad az idei buli: a pénzbeli források hiányoztak, erő és energia sem maradt rá, illetve a helyi lakosok sem támogatták a rendezvény megszervezését.

Kásper azt mindenképpen kiemelte, hogy jövőre már más lesz a helyzet, első körben a helyiekkel ülnek le egyeztetni. Ez viszont nem túl egyszerű, mert hiába van ugyan csak 10 állandó lakosa a településnek, ők olykor több hónapra elutaznak, mert a háztulajdonosok között akad holland, belga, olasz is, de még dél-amerikait is találhatunk.

11666230_1460780330900747_2456083513886600542_n

Kánról tudni érdemes, hogy volt olyan időszaka a településnek, amikor teljesen elnéptelenedett, így a mostani lakosságszám már üdítőnek mondható.

A főszervező elmondta, hogy a polgármester a fesztivál mellett tette le a voksát, és még az is előfordulhat, hogy pénzbeli támogatásra is számíthatnak jövőre. A szponzorok keresésére vonatkozó kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy vannak ez irányú tapogatózások is, de mivel Kán egy meglehetősen kis település, amolyan skanzenfalu, így nem tud nagy tömegeket befogadni, egy szponzornak pedig a minél több ember jelenléte lehet fontos.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter