“Előre nem látható körülmények” miatt 440 millióval többe kerül a pécsi nemzeti kosárakadémia

2,12 milliárd forintról 2,56 milliárd forintra hízott a végösszeg.

2,12 milliárd forintról 2,56 milliárd forintra drágult a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia építésének ára – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből, amit a ZOOM vett észre elsőként. Ez 440 millió forintos áremelkedés, vagy másképp nézve 20 százalékos drágulás.

hirdetés

A hirdetményből nem derül ki, pontosan milyen pluszmunkák miatt ment fel az akadémia ára, csak annyi, hogy

egy 256,6 milliós és egy 182,9 milliós tételről van szó. Az indoklásban az ilyen esetekben sztenderd “előre nem látható körülmények” szerepel hivatkozási alapként.

Az akadémiát az állami sportlétesítmény-fejlesztő és fenntartó intézmény, a Nemzeti Sportközpontok építteti, a kivitelező a ZÁÉV Zrt. A ZÁÉV-nek enyhén szólva nem ez az egyetlen állami megbízása, sőt nem az egyetlen pécsi megbízása, 10 milliárdért ők építenek új tömböt a Pécsi Tudományegyetemen, illetve legutóbb ők nyerték el Sárvár új Sport- és Kulturális Központjának építését – idézi fel a lap.

A pécsi kosárakadémia sportcsarnoka 3850 négyzetméteres lesz, egy 424 fős fix lelátóval és két 448 fős mobil lelátóval. Az akadémia része lesz egy kollégium is kiszolgáló létesítményekkel együtt. A tervek szerint 2018 szeptemberében lesz kész. Itt írtunk erről bővebben:

Elstartolt a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia építése – OK!PÉCS

A Nemzeti Kosárlabda Akadémián lesz egy 3800 négyzetméteres központi sportcsarnok, 400 fős fix lelátóval, ami bővíthető is lesz akár 1300 nézőig. Az akadémián egy kollégium is épül, 32 darab, kétfős szobával, betegszobával, tanári pihenővel, étteremmel együtt, ez összesen további 1800 négyzetméteres területet jelent. Hogy pontosan hogyan is fog kinzéni az Akadémia, azt ebben a cikkünkben mutattuk meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter