Elutasította a törvényszék az ellen Zsolnay cég bejegyzését

De ez semmit nem jelent, mivel információink szerint mindössze jogtechnikai a probléma, vagyis a pécsi önkormányzat beadja újra a cégbejegyzésre vonatkozó kérelmet. 

Mint arról az OK!PÉCS beszámolt, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra megfúrta az “ellen Zsolnay cég”, vagyis a Ledina Kerámia Kft. bejegyzését, amit az önkormányzat azért akar megalapítani, hogy “biztonságba helyezzék” a gyárat és a Zsolnay nevet is – mondják. Ebbe a cégbe vették át azokat a dolgozókat is, akik viharos gyorsasággal mondtak fel a gyárban.

hirdetés

Igen ám, de hivatalosan még nem létezik a cég, és most a Kaposvári Törvényszék el is utasította a cégbejegyzést – értesült lapunk. Úgy tudjuk, egy jogtechnikai hiba miatt csúszik a cég bejegyzése, arról ugyanis az önkormányat nem mond le. A hiba egy összeférhetetlenségi passzus, ugyanis a leendő cég FEB tagjai között van olyan, akinek még a Porcelánmanufaktúrához is köze van.

A háború, avagy mentőakció (kinek, mi) tehát folytatódik és nem ért véget, hiába tűnt úgy, hogy Bachar Najari, a gyár többségi tulajdonosa áll nyerésre.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter