Elvesztette a számháborút Hoppál

3 milliárdot osztottak szét a pécsi szocialisták maguk között jutalomként – mondta 2011-ben Hoppál Péter. Most elnézést kellett kérnie, mert a bíróság előtt kiderült, hogy a “való tényeket félreérthetően tüntette fel”.

Péntek este az MTI-ben kért elnézést Hoppál Péter, kulturális államtitkár amiatt, mert a bíróság szerint félreérthetően fogalmazott, amikor azt mondta: 2002 és 2009 között több mint 3 milliárd forinttal jutalmazták meg önmagukat az MSZP pécsi városvezetői.

csik_hirdetés2

A politikus azt írta közleményében, hogy “a való tény az, hogy 2002. és 2009. év között Pécs városában szocialista polgármester szocialista politikusok és városvezetők javára 22.187.169,-Ft (huszonkettőmillió-egyszáznyolcvanhétezer-egyszázhatvankilenc) forint jutalmazásról döntött. A 3 milliárd forint jutalom kifizetése tény, ám ebből a szocialista városvezetők nem teljes mértékben, hanem a fent pontosított arányban részesültek.”

Hoppál “sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt”.

Az tehát tény, hogy a szocialista városvezetések idején 3 milliárd jutalmat osztottak ki Pécsett, de az MSZP volt városvezetői korábban egyértelműen jelezték, ez a pénz kb. 400 hivatalnok között oszlott meg az évek során.

A legtöbb jutalmat egyébként nem politikus, hanem Pécs korábbi jegyzője vette fel, összesen nettó körülbelül 23,7 millió forintot.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • BJoe

    Jellemző ez a jogi okoskodás és szavakon lovagolás!

    • Shayiskhun

      Szóval szerinted ha valami 3 milliárd helyett csak 22 millió (ami a tizede sincs) az csak jogi okoskodás, meg szavakon lovaglás

Facebook

Twitter