Embercsempészeket kaptak el Mohácson

Két nigériai, két szír, egy szudáni és egy szenegáli állampolgárt is őrizetbe vettek. 

A rendőrség tájékoztatása szerint, a KR Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 13 emberrel szemben.

hirdetés

A Magyarországon tartózkodó gyanúsítottak 2015. februárja óta szerveztek be – főként befogadó állomásokról – illegális bevándorlókat, akiket magyar állampolgárok bevonásával – esetenként bérelt – gépkocsikban utaztattak tovább Nyugat-európai országokba.

A nyomozók összehangolt  akcióban 2015. szeptember 23-án Budapesten és Mohácson, egyszerre 10 helyszínen tartottak házkutatást és 13 férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A házkutatások alkalmával több tucatnyi mobiltelefont, laptopokat, adathordozókat foglaltak le. A nyomozók megtaláltak egy kialakítás alatt álló ingatlant is, ahol a beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak illegális bevándorlók átmeneti elszállásolását kívánták biztosítani. A szálláshelyről előállítottak egy nigériai állampolgárt, aki Magyarország területén történő jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni.

A kihallgatásokat követően két nigériai, két szír, egy szudáni és egy szenegáli állampolgárt vettek őrizetbe, akiknek előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság elrendelte, a bűnszervezet többi tagja szabadlábon védekezik.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter