Emberek! Újra nyitva a Papucs.

De ennek senki nem fog örülni.

A kultikus kocsma most ismét tárva-nyitva van. De senki ne örüljön előre, ugyanis azért van nyitva, mert évtizedes, penetráns cefreszagot és plafonig érő (húgy)penészt kell kiszellőztetni a szebb napokat látott kocsmából.

hirdetés

papucs wc

Mocskos söröskorsókkal és felmosó vödrökkel van tele jelenleg a kocsma, az utolsó poharak szilveszterkor ürültek ki. A bejárati ajtó és az ablakok egész nap nyitva állnak, a borzalmas szag pedig ömlik kifelé.

Az egyik “kispaptól” megtudtuk, két hónapja minden hajnalban mindent kinyitnak és sötétedéskor becsuknak, hátha eltűnik a kocsmaszag, de ennek eddig semmi nyoma. A hely ugyanis több mint 100 évig szippantotta magába a cefre és a húgy szagát.

papucs1

A képeken jól látható, hogy a wc-k-et is szellőztetni kell az elviselhetetlen húgy szag és a plafonog érő húgypenész miatt. A piszoároknak csak a helye látszik, annyira büdösek voltak, hogy mindet le kellett szerelni a falról és megsemmisíteni. A csempén még látszó vastag fekete húgykőt már csak vésővel lehet(ne) leverni.

papucs2

Hiába tettük fel a kérdést a püspökségnek, nem nyilatkoztak arról, hogy milyen tervük van a kultikus kocsmával, ami a jelenlegi állapota szerint még disznóólnak sem alkalmas. Korábban azt mondták, “az egyházmegye sajátos céljai mellett a megújulás, az igényesség, a minőség kiemelten fontos tényezők, ahogyan az az elmúlt évek egyházmegyei beruházásain is látható”.

papucs4

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter