Ennek rettenetesen fog örülni Orbán Viktor – közölték Pécsen

Egy Öttorony Koalíciót akar felépíteni az Összefogás Pécsért (ÖPE) pécsi civil szervezet, ami nem a Gyűrűk Urát szolgálná majd, hanem a pécsieket. Na, de hogyan? Ez is kiderül cikkünkből.

Komoly fizikai erőfeszítéssel, azaz durva lépcsőztetéssel indult az ÖPE pécsi sajtótájékoztatója, a szervezet ugyanis felcipelte az újságírókat a Városháza tornyába. Nem véletlenül választották ezt az “egzotikus” helyszínt, ugyanis mint kiderült, a szervezet azon dolgozik, hogy létrehozza Pécsett az Öttorony Kolaícióját. Ez ugyan elég misztikusan hangzik, de valójában arról van szó, hogy az Egyetemmel, a Püspökséggel, az Iparkamarával, a civilekkel és az önkormányzattal közösen akarnak kidolgozni egy “mentőprogramot”, illetve egy olyan stratégiát, ami működik és biztosítja a város hosszútávú fejlődését.

hirdetés

– Nincs tovább hátrálni, Pécs nagyon nagy bajban van, csődközeli helyzet van. Úgy gondoljuk, Pécsett nem a pártokkal kell foglalkozni és egyezkezdni, mert mindegyik megbukott, hanem azokkal a szereplőkkel, akik érdemben tenni tudnak a város jövőjéért. Ezért kezdeményezünk tárgyalást ezekkel a szervezetekkel, hogy egy közös programot tudjunk kidolgozni. Ezt legkésőbb szeptember elejére megcsináljuk – magyarázta Kővári János.

A szervezet vezetője, önkormányzati képviselő szerint olyan programot tesznek le az asztalra, aminek a legjobban Orbán Viktor fog örülni – meg nyilván a pécsiek. Így mondta:

Kővári azt mondta még, örömmel látná ebben a “testületeben” Páva Zsoltot is, hiszen az ÖPE nem ellenzéki politikai szereplő, hanem egy olyan pécsi, civil szervezet, amely össze akarja fogni, integrálni szeretné a legműködőképesebb ötleteket, terveket, amelyekkel megmenthető és fejlődési pályára állítható a város.

Akit részletesebben, mélyebben érdekel Kőváriék mondandója, az ezt a videót nézze meg:

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter