Épp ezekben a percekben hullik szét a Jobbik – Baranyai kilépő is van

Toroczkai Lászlót kizárták, Dúró Dóra pedig kilép a Jobbikból – a politikus ezt közösségi oldalán jelentette be pénteken délután. Ugyancsak kilép a pártból Novák Előd korábbi Jobbik-alelnök, és Szőcs Norbert is, aki a párt baranyai elnöke volt.

A Jobbik etikai bizottsága pénteken kora délután jelentette be, hogy előző nap egyhangú döntéssel kizárták a pártból a korábban platformalapítást meghirdető Toroczkai Lászlót. Ez lavinát indított el a pártban,

hirdetés

ezekben a percekben hullik darabjaira a Jobbik.

„Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma – fogalmaz Dúró Dóra a Facebookon, jelezve, hogy a párt alapító nyilatkozatához hűen “úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés”. Életem első szervezete volt, amelyben 13 évet töltöttem, barátokra leltem, szerelmet találtam, majd a néppártosodásnak nevezett folyamat során, a párt lelkének elvétele miatt ez az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik – írja a politikus.

Dúró Dóra férje, Novák Előd, a párt volt alelnöke a Facebookon péntek délután azt írta: fájó döntés, de becsületbeli ügynek tekinti, hogy kilépjen a Jobbikból, és nemcsak szolidaritása miatt Dúró Dórával és Toroczkai Lászlóval. Úgy folytatta: a párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzik a Jobbiktól, de nem a “bajtársaktól”, hiszen folytatják útjukat az alapító nyilatkozat által kijelöltek szerint, immár nem Pongrátz Gergellyel, hanem öccsével, Pongrátz Andrással.

Baranyából is ott hagyják az “új” Jobbikot

Szintén a közösségi oldalon jelentette be távozását Szőcs Norbert, a párt Baranya megyei elnöke, aki a “mai vállalhatatlan etikai döntésetekre”, és a Dúró Dóra elleni “aljas támadásra” hivatkozva lemond a Baranya megyei elnökségről és a bólyi szervezet vezetéséről is, jelezve, hogy az utóbbi feloszlatja magát. Szégyen, hogy csak azért, mert valakinek a tiétektől eltérő véleménye van, ki kell zárni! – írja.

A Facebookon jelentette be kilépését Fazekas Gabriella is, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt. Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke szintén a Facebookon közölte, hogy kilép a Jobbikból. Kilépését bejelentette Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, Szmik Lajos, Győrújbarát képviselő-testületének tagja és a párt Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésének tagja, valamint Szabó Ákos, a Jobbik nagykátai alapszervezetének elnöke. Megszűnt a lőrinci és a lepsényi Jobbik-alapszervezetet, utóbbi elnöke, Gieber Lajos a Mi Magunk tagjai között folytatja a munkát. (via MTI)

A pécsi Jobbikosokat – Gyimesi Gábort és Fogarasi Gábort – egyelőre nem tudtuk elérni, amint felveszik a telefont, frissítünk!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter