Épülget a gigantikus méretű pécsi városliget

A terv grandiózus: 340 hektárban, vagyis a történelmi belváros négyszeresében gondolkodnak – írta meg az OK!PÉCS elsőként korábban. Most kiderült, hogy már megvan a pénz arra a haditechnikai parkra is, amely ezen a területen lesz majd.

hirdetés

Ez utóbbi 286 millió magyar forintba kerül és az önkormányzat komoly turisztikai attrakciót vár ettől.

– Pécs kiemelt célja, hogy a várost és az általa nyújtott turisztikai látványosságokat, illetve más szolgáltatásokat minél több ember ismerje meg, mely által a város idegenforgalmi bevételei is növekedhetnek – mondta Csizi Péter, országgyűlési képviselő, miután bejelentette a pénzt. – A város célja a Haditechnikai Park létrehozásával, egy olyan attrakció megvalósítása, amely kiegészíti a turisztikai kínálatot, növeli a Pécsett eltöltött időt, egyedi és speciális az országban kevés helyen elérhető élményt nyújt a vendégek számára – tette hozzá.

A park a tüskésréten lesz majd, ahol kialakítanak egy fogadóépületet kiállítótérrel, előadó teremmel, egy bemutató csarnokot is építenek, de lesz egy külső kiállítótér és akadálypálya. A területen a tervek szerint repülőgépeket, tankokat, harcászati járműveket mutatnak be a Magyar Honvédség 1950 és 1990 közötti szárazföldi, légi és légvédelmi technikájából. Vagyis praktikusan a korszak szovjet fegyvereit lehet majd látni.

És, ha valaki nem lenne képben, hogy mi is ez a pécsi”Városliget” projekt, akkor ezt a cikkünket olvassa el:

Óriási városligetet terveznek Pécsen, négyszer akkora lenne, mint a Belváros! – OK!PÉCS

Míg a fővárosban inkább épp le- vagy beépítik a városligetet (a “Ligetvédők” szerint persze), addig Pécsen nincs vita: gigantikus városligetet terveznek. Igen, jól látják: négy belvárosnyi területen akarják létrehozni a PARKOT. Az oka meglehetősen prózai.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter