Így néz ki a Mindenki Karácsonyfája

Kedden felállítják és elkezdik díszíteni Mindenki Karácsonyfáját, várhatóan csütörtökre a teljes Széchenyi tér ünnepi díszbe borul.

A belváros szívében évről évre otthonra találó szimbólum idén egy 35 éves,  13 méter magas ezüstfenyő, amely egy családi ház udvarában állt, és a ház lakói két évvel ezelőtt ajánlottak fel, így az most sok embernek okoz majd örömöt az ünnepi időszakban.

Mindenki Karácsonyfája

Épp kiemelik a Mindenki Karácsonyfáját

A fát kedden vágták ki, és előreláthatóan 11 órakor állítják fel, közvetlenül ezután a díszítését is megkezdik, 10 ezer LED-fényforrást magába foglaló fényfüzért helyeznek fel, ezzel egy napon megkezdik a Széchenyi téri kandeláberek díszítését, és kihelyezik a világító átfeszítéseket is.

Szerdán kerülnek fel a fára a piros, aranygyöngyös gömbdíszek és egyéb motívumok is, mint például hóember, rénszarvas és csengettyű. A Széchenyi tér díszítése a tervek szerint csütörtökre készül el.

Ebben az évben lesz karácsonyfa Kertvárosban és a Csontváry sétányon is, amelyeket december 2-án vágnak ki és állítanak fel, majd december 3-án díszítenek fel. Persze, az uránvárosiaknak sem kell szomorkodniuk, az Uránbányász téren egy ültetett ezüstfenyőt fognak karácsonyi díszekbe borítani december 3-án.

Uránvárosban már állítják a fát. (Úz György fotója)

Uránvárosban már állítják a fát. (Úz György fotója)

A keleti városrészben december második hetében lesz a díszítés.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter