Erősen összeakadó nyelvvel kampányolt a szocialistákkal Pécs balliberális polgármesterjelöltje!

Nehéz szavak és “kerülőágak” voltak azokban a mondatokban. Másra nem bírunk gondolni.

Ujhelyi István, az MSZP EP-listájának nagyágyúja lepte meg a pécsieket, nem is akárkivel. Péterffy Attilával, akivel némi egyezkezdés után, hogy melyikük is beszéljen elsőként, végül mikrofon elé álltak. Mindenki nagy szerencséjére Ujhelyi Facebookon is élőzte az egészet.

hirdetés

Kissé kínosra sikeredett azonban a derűsnek ígérkezett sajtótájékoztató; a pécsi ellenzék, pontosabban a balliberális pártok jelöltje ugyanis erősen összeakadó nyelvvel adta elő gondolatait, amelynek csúcspontjaként azt mondta:

“Át fogjuk tekinteni (mármint a híresen barátkozós Fidesz-kormánnyal tervezi áttekinteni – a szerk.), hogy Pécs Európai Uniós források oldaláról milyen kilátásokkal rendelkezik.”

Ő ugyanis nagyon tart attól, hogy egy ellenzéki városvezetésű Pécs kiesik majd a kormány kegyeiből.

Péterffy hangsúlyozni próbálta azt is (azon kívül, hogy “nagyon fontosnak tartja István gondolatait”), hogy Pécs akár “kerülőágon is”, de közvetlenül jusson hozzá brüsszeli forrásokhoz. Ez szószerint így hangzott:

“Nagyon fontosnak tartom, hogy Pécs, és a hozzá hasonló nagyvárosok, ha úgy tetszik kerülőágon is, de közvetlen hozzáférésű brüsszeli forrásokhoz jussanak hozzá.”

(Erre azért majd még rákérdezünk, hogyan is értette ezt, illetve milyen kerülőágakra gondolt – a szerk.)

Íme tehát Péterffy Attila rövid beszéde (érdemes figyelni Ujhelyi István arcát, miközben hallgatja, miről is próbál beszélni a pécsi jelölt):

Belinkeljük vágatlanul azért az egész rövidke kis videót is a sajtótájékoztatóról, mert jó.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter