Európai, nagy céggel tárgyal Pécs

Fizikai és magas kvalifikációt igénylő munkahelyekről van szó,  de a befektető másutt is feltérképezi a lehetőségeket – tudtuk meg egy szerdai sajtótájékoztatón.

– Tegnap sikeresen lezajlott az a befektetői tárgyalás, amelyet hónapok óta jómagam készítek elő. Polgármester úr, alpolgármester úr, cégvezetők jelentek meg. Az adott cég európai vezetőivel kulturált, összeszedett tárgyalásokat folytattunk, mindent megtettünk azért, hogy ez egy sikeres befektetés legyen. Konkrétumokat még nem közölhetek, de jelzem: bizony együttműködve a városvezetéssel igyekszek Pécsért dolgozni, az együtt munkálkodás nem csak kritikákat jelent, hanem az ilyen tárgyalások beindítását is – reagált sajtótájékoztatón Kővári János az elmúlt napokban, hetekben kialakult polémiára, miszerint mire van jogosítványa és mire nincs.

hirdetés

Kijelentette: minden képviselőnek ugyanaz a jogosítvány és kötelezettség jár, úgy érzi ebbe az is beletartozik, hogy ha kell, akkor lobbizzon a városért, vagy befektetőt keressen. Szerinte mindenkinek ezt kellene tennie.

Kérdésre Kővári azt mondta, fizikai és magas kvalifikációt igénylő munkahelyekről van szó ezen cég kapcsán, a rektornál is jártak, de munkahelyek számáról és időpontjáról nincs még információ. A befektető másutt is feltérképezi a lehetőségeket, és majd dönt. Pécs mindent megtett a cél érdekében, így Kővári bízik benne, hogy a cég Pécset választja majd.

– A cég számára biztosított az állami intervenció is, hiszen a HIPA képviselői is itt voltak, és beszámoltak arról, hogy a kormány támogatását is bírjuk – mondta el a képviselő.

Városfejlesztés

Vozár Pál, az ÖPE alelnöke arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a közgyűlés döntése értelmében újratervezik a város fejlesztési koncepcióját. Megtörtént a feladatot elvégző cég kiválasztása, aminek a munkájába minden városrész lakosainak be kellene kapcsolódnia.

– Azt tervezzük, hogy ennek apropóján fórumokat szervezünk településrészenként, és elsősorban a terület civil szervezeteinek a bevonásával – mondta Vozár. – Ez jó lehetőség lesz arra, hogy ne a fejünk felett dőljenek el dolgok, együtt tervezzük meg a város jövőjét. Mélyen hiszünk abban, hogy a helyi, civil kurázsira építeni kell – tette hozzá az ÖPE alelnöke.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter