Ezek lettek a legjobb pécsi szállások 2016-ban!

A legjobb tízbe csak egyetlen (kis)hotel tudott beférni, az is nemrég nyitott, a többiek mind magánszállások – a Booking összesítése szerint. Na, de melyek is ezek?

Itt az ideje, hogy megünnepeljük! Kemény munka, odaadás és a szenvedély kivívta a vendégei elmerését – ezt a levelet kapta sok pécsi szálláshely a világ legnagyobb szálláshely-közvetítőjétől. A Booking.com a napokban osztotta ki a tavalyi évre vonatkozó vendégértékelési díjait.

hirdetés
A Booking 225 országban 1 millió 126 ezer szállást közvetít ki, évente díjazzák a legjobb szállásokat a vendégek értékelési alapján. Díjat az a szállás kap, amely 10-ből legalább 8 pontot ér el. Az értékelési pontszám hét tényezőből adódik össze, a tisztaság, kényelem, elhelyezkedés, felszereltség, személyzet, ár-érték arány, ingyenes WiFi.

Pécsen a napokban csaknem hetven szálláshely kapott vendégértékelési díjat, a Top 10-ben lévő szállások 9,4 pont felett végeztek. A legtöbb üzemeltető szerint a vendéggel való személyes kapacsolat miatt kaptak magas pontszámot, azonban a statisztika inkább azt mutatja, hogy az utazóknak ennél is fontosabb a tisztaság, a kényelem és a szálláshely elhelyezkedése a városon belül.

– Talán mi vagyunk az egyetlenek, ahol a vendégnek saját wellness részlege van, ez az, ami miatt minket nagyon kedvelnek, sok vendég azért jön hozzánk, mert itt nem kell több száz emberrel közösködni egy szaunán vagy egy jakuzzin – mondta a Wellness Villa tulajdonosa az OK!PÉCS magazinnak.

– Én a személyes kapcsolatban hiszek, megpróbálunk a vendégeink kedvében járni, hogy élmény legyen a kikapcsolódás. Apartmanunk otthonosan, barátságosan van berendezve – mondta a Vendágház a Három Szivarhoz társtulajdonosa.

– Alapvetően a tisztaság és az otthonos kényelem miatt szeretnek hozzánk jönni, és azért is, mert a belváros ellenére egy hangulatos, zöld belső udvarunk is van. Szerintem fontos az is, hogy a vendég azt kapja, amit a fényképeken lát.  Sokan meg is lepődnek, hogy minden olyan, mint a fotókon, nincs átverés – mondta Vastag Eszter a belvárosi Green Tree társtulajdonosa.

– Apró ajándékok kedveskedések, és tisztaság – ez a titkunk. Hozzánk főleg családosok jönnek, mindig meglepjük őket valamivel, egy csoki, egy ital, gyümölcs. Minden érkezéskor kapnak programajánlót, és tanácsot adunk a város felfedezésére – mondta lapunknak Körösparti Attila,  35 Vendégház társtulajdonosa.

A hotelek közül mindössze egy került be a legjobb szálláshelyek közé, többségük csak a középmezőnyben végzett a 100 pécsi szálláshely közül.

Top 10 szállás – 2016 Pécs

STM3 Apartman (9,9)

Vendégház a Három Szivarhoz (9,7)

Ciszterci Ház Pécs (9,7)

Wellness Villa (9,7)

Green Tree (9,6)

Adele Boutique Hotel (9,6)

Toldi Apartments (9,6)

35 Vendégház (9,6)

Sweet Dream Apartman (9,4)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter