Ezek lettek a legjobb pécsi szállások 2016-ban!

A legjobb tízbe csak egyetlen (kis)hotel tudott beférni, az is nemrég nyitott, a többiek mind magánszállások – a Booking összesítése szerint. Na, de melyek is ezek?

Itt az ideje, hogy megünnepeljük! Kemény munka, odaadás és a szenvedély kivívta a vendégei elmerését – ezt a levelet kapta sok pécsi szálláshely a világ legnagyobb szálláshely-közvetítőjétől. A Booking.com a napokban osztotta ki a tavalyi évre vonatkozó vendégértékelési díjait.

hirdetés
A Booking 225 országban 1 millió 126 ezer szállást közvetít ki, évente díjazzák a legjobb szállásokat a vendégek értékelési alapján. Díjat az a szállás kap, amely 10-ből legalább 8 pontot ér el. Az értékelési pontszám hét tényezőből adódik össze, a tisztaság, kényelem, elhelyezkedés, felszereltség, személyzet, ár-érték arány, ingyenes WiFi.

Pécsen a napokban csaknem hetven szálláshely kapott vendégértékelési díjat, a Top 10-ben lévő szállások 9,4 pont felett végeztek. A legtöbb üzemeltető szerint a vendéggel való személyes kapacsolat miatt kaptak magas pontszámot, azonban a statisztika inkább azt mutatja, hogy az utazóknak ennél is fontosabb a tisztaság, a kényelem és a szálláshely elhelyezkedése a városon belül.

– Talán mi vagyunk az egyetlenek, ahol a vendégnek saját wellness részlege van, ez az, ami miatt minket nagyon kedvelnek, sok vendég azért jön hozzánk, mert itt nem kell több száz emberrel közösködni egy szaunán vagy egy jakuzzin – mondta a Wellness Villa tulajdonosa az OK!PÉCS magazinnak.

– Én a személyes kapcsolatban hiszek, megpróbálunk a vendégeink kedvében járni, hogy élmény legyen a kikapcsolódás. Apartmanunk otthonosan, barátságosan van berendezve – mondta a Vendágház a Három Szivarhoz társtulajdonosa.

– Alapvetően a tisztaság és az otthonos kényelem miatt szeretnek hozzánk jönni, és azért is, mert a belváros ellenére egy hangulatos, zöld belső udvarunk is van. Szerintem fontos az is, hogy a vendég azt kapja, amit a fényképeken lát.  Sokan meg is lepődnek, hogy minden olyan, mint a fotókon, nincs átverés – mondta Vastag Eszter a belvárosi Green Tree társtulajdonosa.

– Apró ajándékok kedveskedések, és tisztaság – ez a titkunk. Hozzánk főleg családosok jönnek, mindig meglepjük őket valamivel, egy csoki, egy ital, gyümölcs. Minden érkezéskor kapnak programajánlót, és tanácsot adunk a város felfedezésére – mondta lapunknak Körösparti Attila,  35 Vendégház társtulajdonosa.

A hotelek közül mindössze egy került be a legjobb szálláshelyek közé, többségük csak a középmezőnyben végzett a 100 pécsi szálláshely közül.

Top 10 szállás – 2016 Pécs

STM3 Apartman (9,9)

Vendégház a Három Szivarhoz (9,7)

Ciszterci Ház Pécs (9,7)

Wellness Villa (9,7)

Green Tree (9,6)

Adele Boutique Hotel (9,6)

Toldi Apartments (9,6)

35 Vendégház (9,6)

Sweet Dream Apartman (9,4)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter