Ezek voltak 2015 legnagyobb botrányai és jó hírei

Mozgalmas egy év volt a tavalyi, csaknem minden hétre jutott egy-egy nagy balhé. Persze nem csak rossz történt 2015-ben, hanem számos jó is. 

A Nagy Balhék

hirdetés

1. Farkas para

Egyértelműen a pécsi állatkertből megszökött farkas kapta a dobogó első helyét a “BALHÉ” kategóriában. A legtöbb indulatot pedig az váltotta ki, amikor a világ egyik legismertebb farkas trénere jól elküldte a francba azokat a “méregzöldeket”, akik kritizálták a ZOO vezetőjét, aki egy távcsövessel szedte le végül a meglépett vadállatot.

2. Ezreket szivatott meg a finn Miklulás Pécsett

Ez még csak pár hete volt, mindenkiben élénken élhetnek az emlékek Joulupukkiról, akit úgy kellett a rendőröknek kimenekíteni a dühödt tömegből.

3. Halálra égett kiskutyák a Misinán

Ez csaknem akkora botrány volt, mint a farkas, de végül hihetetlen nagy közösségi akcióvá kovácsolta össze a pécsieket.

4. Utálja csak mindenki tovább a matekot

Pedig szerethetnék is, ha végre valaki komolyan venné annak a pécsi tanárnőnek a “találmányát”, akinek “jutalma” a munkanélküliség lett. Külföldön viszont vevők a játékos technikára, amiről mindegyik szakember csak jót tudott mondani.

5. Menekültek Baranyában

Ez az egész komolyan foglalkoztatta az olvasókat, sokan nem is tudták elképzelni, miért nézett ki úgy Beremend, mint Afganisztán.

Örömhírek

1. Világhírű lett a pécsi TV-torony

Százezrek olvastak világszerte a misztikus ködben úszó pécsi tévétoronyról, ami még a The Economist szerkesztőit is írásra sarkallta.

2. Új cégek, több munkahely, új állatkert és Vásárcsarnok

Sokan örültek annak a hírnek, hogy az amerikai Harman gyárat nyit Pécsen, de azt is sokan díjazták, hogy egy 150 éves német multi jött Pécsre. A Hellmann Worldwide Logistics 134 országban van jelen és mintegy 15 000 alkalmazottal kínál szállítmányozási és fuvarozási szolgáltatásokat ügyfeleinek világszerte. Pécsett elsősorban pénzügyi szolgáltatásokat nyújtanak majd.

A pécsi ZOO felújítása is igen komolyan érdekli a pécsieket, ami egyelőre kb. így néz, és jövő tavaszra tervezik a nyitását.

Az új pécsi Vásárcsarnok is élénken foglalkoztat mindenkit, ami nagyjából így fog kinézni (vagyis ezek közül valamelyik, esetleg mindegyikből egy kicsi)

3. Felújították a vasútállomást

1,3 milliárdot költött rá a MÁV, valóban eléggé impozáns lett.

4. Wakeboard pálya Pécsen

A szabadidőparkot közel 1 milliárdból alakították ki, a pénz jórésze magántőke, de beszállt az önkormányzat is 150 millióval és pályzati pénzt is sikerült nyerni hozzá.

5. Elkészült a 15 milliárdból felújított pécsi 400 ágyas klinika

Igen, kész lett, de olvasóink jó részét nem is annyira ez a hír, mint inkább az foglalkoztatta, hogy mikor tűnik már el végre a “gyilkos vírus” a klinikáról.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter