Ezért nagy lehetőség Pécsnek az új rektor: Miseta Attila

Rég várt, valódi együttműködést hozhat Pécs és a PTE között, ami az egész városnak jót tenne. Miseta Attila négy évig lehet rektor legalább, de akár 8 évig is, ha újra megválasztják majd. Beköszönő beszédében azt mondta, most nem, majd négy év múlva vár gratulációt – ha rászolgált.

A Pécsi Tudományegyetem évzáró szenátusi ülésén köszönt le Bódis József, eddigi rektor és köszönt be az új: Miseta Attila. Legalább négy évig, de ha minden jól megy, akkor akár 8 évig is betöltheti majd a rektori pozíciót.

hirdetés

Miseta Attila beszédében azt mondta, először dolgozni szeretne, tehát csak 4 év múlva vár esetleges gratulációkat. Kiemelte, hogy számít a régióhoz kötődő tehetségekre, de arra is utalt, hogy Pécs kormányzati reprezentációja jelentősen megerősödőtt – részben annak köszönhetően, hogy Bódis József oktatási államtitkárként folytatja.

Ezt csak úgy lehet kihasználni, ha a régióban mindenkivel jó és konstruktív viszonyt alakítunk ki

– magyarázta Miseta, aki rég várt, valódi együttműködést hozhat Pécs és a PTE között, ami túlmutat az udvarias semmiségeken.

Pécs legyen olyan, mint Oxford

Korábbi cikkükben alaposan megírtuk, miért nyerne azzal mindenki, ha Pécs lenne Magyarország Oxfordja!

Pécs lesz Magyarország Oxfordja – OK!PÉCS

Jelenleg szinte az egyetlen, olyan jövőképe ez Pécsnek, amely az egész városra hatással lesz és nem csak azokat érinti, akiknek köze van az Egyetemhez. Mutatjuk, hogy miért!

Lehet hibázni is

Azt mondta,

a rektori időszaka első hónapjait érdemi konzultációkra szánja, és utána tervez változtatásokat végrehajtani.

Mindenkit felszólított, hogy legyen bátor a maga posztján, azért nem fognak senkit bántani, ha egyszer téved, hibázik. Fontos cél az is, hogy tovább növekedjen a külföldi hallgatók létszáma, ami jelenleg 4400 hallgatót jelent, de a cél legalább az 5000. Miseta azt is kiemelte, hogy számít a javaslatokra és a kritikákra, dícséretet viszont nem igazán vár.

Szokatlan gesztus

Bejelentette azt is, hogy “szokatlan rektori felállásban” fog dolgozni, ugyanis korábbi rektori riválisait, vetélytársait kérte fel maga mellé dolgozni. Gábriel Róbert általános helyettesként, Betlehem József stratégiai helyettesként tevékenykedik majd. Kabinetvezetőjének Lengvárszky Attilát kérte fel, Péley Bernadett pedig oktatási helyettes lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter