Ezért repkednek felettünk a vadászgépek!

Ha ma többször is vadászgépek suhantak el az Ön feje felett is, akkor ezt el kell olvasnia. Egyelőre nem a III. Világháború tört ki.

Számos olvasónk jelezte, hogy “furcsa zajokat hallanak az égből”, sőt egyesek vadászgépeket is látni véltek. Csekkoltuk, és valóban, nem képzelődtek.

hirdetés

Megtudtuk, hogy egyelőre nem a III. Világháború tört ki, mindössze arról van szó, hogy “Load Diffuser 2017” elnevezésű nemzetközi hadgyakorlatot tartanak a kecskeméti repülőbázison, hét ország részvételével. Ez a Magyar Honvédség idei legnagyobb volumenű légierős gyakorlata – derül ki az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Replőbázis beszámolójából.

A gyakorlat június 9-ig tart és az US OHANG (United States Ohio Air National Guard, Ohio Légi Nemzeti Gárda) kilenc F-16 vadászgépe és két C-130 Hercules teherszállítója, a horvát légierő Mi-17 helikopterei, valamint a szlovén véderő PC-9 repülőgépei vesznek részt benne – ezek mind Kecskemétre települnek és onnan hajtják végre feladataikat.

hirdetés

A cseh légierő JAS-39 Gripenjei és L-159-esei valamint a szlovák légierő MIG-29, L-39 repülőgépei és és Mi-8 helikopterei csehországi, illetve szlovákiai bázisról érkeznek minden nap, és a kijelölt légtérben bekapcsolódnak a feladatokba. Az utolsó héten csatlakozik az Egyesült Királyság négy, Romániában állomásozó Eurofighter Typhoon vadászgépe is.

(via MH 59. Szentgyörgyi Dezső Replőbázis)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter