Ezt MOST olvassa el az, aki nem akar idegrohamot kapni a nyáron!

Már most kezdhet aggódni és tervezgetni az, akinek óvodás gyereke vagy unokája van. Elkészült ugyanis a pécsi ovik nyári zárvatartási rendje. A szülőket a jogszabályok szerint február 15-ig kell értesíteni, nálunk ezt hamarabb megnézheti.

Akinek óvodás (vagy kisiskolás) gyereke(i) van(nak), az pontosan tudja, hogy a nyár sokkal inkább a családi logisztikáról szól, mintsem a pihenésről és a gondtalan szabadságról. Ennek pedig az oka az, hogy össze kell hozni az óvodai-iskolai nyári szüneteket a szülők szabadságával. Ami persze nem fog menni, mert

hirdetés

nagyon kevés szerencsés szülő tud minimum 1 hónapra kiszállni a melóból.

Így, aki megteheti, az a nagyszülőkhöz fordul segítségért.

Ezért egyenesen retteghetnek a nagyszülők, ha unokáik más-más oviba járnak, ugyanis minden ovi máskor lesz zárva Pécsen! Lesz olyan nagyszülő, aki hulla fáradtan fogja várni a megváltást hozó szeptembert, főleg ha több óvodás unokája van.

Mától indulhat az alkudozás, bő öt hónapja van arra, hogy meggyőzze a nagyszülőket arról, hogy miért lesz jó nekik, ha két hónapig minden szabad percüket az óvodás unokájukkal töltik majd. Ha ez nem sikerül, akkor megmutatjuk, mikor vegye ki a szabadságát, mert elkészült a pécsi ovik nyári zárvatartási rendje.

Nem kizárt, hogy a napokban az érintett szülők közelharcot fognak vívni a szabadnapokért a munkahelyeken.

A Pécsi Önkormányzat Kulturális és Köznevelési Bizottságságának döntése szerint a nyári, óvodai zárvatartás ideje alatt is gondoskodni kell minden gyermek ellátásáról. A javaslat szerint minden óvoda négy hétig lehet zárva, azzal, hogy a nyár folyamán minden városrészben lesz nyitva óvoda, ahol vegyes csoportokban várják a gyerekeket.

A nyári zárvatartás június 26. és szeptember 1. között lesz.

A táblázat egyértelmű, nézze meg, mire számíthat és kezdjen matekozni a szabadságával, na meg a nagyszülők idejével (már, akinek van ilyen segítsége).

ovodak zarvatartasa

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter