Felemásan sikerült a szerdai sztrájk Pécsett

radnotipecs

Míg a Janusban, a Leőweyben és az ANK-ban a pedagógusok nagy számban nem vették fel a munkát, addig például a Simonyiban száz tanárából senki sem sztrájkolt.

A pécsi Janus Pannonius Gimnázium utcai frontja előtt futó ideiglenes faárkádra a tanárok az Értetek Értünk feliratot tették ki. Az intézmény 42 pedagógusából 30 sztrájkolt. A Népszabadság kollégájának úgy nyilatkoztak, hogy a kormánnyal az eddigi tárgyalások meddők voltak, és az ígéreteknek már nem hisznek.

hirdetés

A Leőwey Klára Gimnáziumban 61 tanárból 46-an nem vették fel a munkát, ott arról beszéltek, hogy formálisnak érzi a párbeszédet a kormány részéről. A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskolában mintegy 25 tanár lépett a tiltakozás útjára.

A Simonyi Károly Szakiskola száz tanárából senki sem sztrájkolt és ahogy várható volt, az egyházi fenntartású Szent Mórban sem. Utóbbinál maga a püspök tiltotta el a kart a sztrájktól nem éppen elegánsan.

A kertvárosi Apáczai Nevelési Központ 1-es számú általános iskolájának 45 pedagógusából négy kolléga kivételével mindenki a sztrájk mellett döntött. Az Apáczaiban az óvodai dolgozók sem vették fel a munkát, mind a 21-en így döntöttek.

Rendkívüli esemény Pécsett annyi volt, hogy az ANK-nál a sztrájkot hirdető felirataikat két intézményegységben nem engedték kitenni, így az összes a 2-es iskola falra került Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivőjét szerint.

Országosan összesen a Pedagógusok Szakszervezetének adatai szerint mintegy 24 960-an vettek részt a sztrájkban. Munkabeszüntetés 1185 intézményben volt a 4970-ból.

Bár nem pécsi az iskola, nekünk a bólyi suli akciója tetszett a legjobban, ahol nem cifrázták a dolgot. Csak kiírták a kapura, hogy:

sztrajkboly

(VIA NOL.hu/MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter