Tüntetőkkel és szögesdróttal ment a bíróságra a pécsi plakátrongáló

Egyelőre csak elsőfokon. Heindl Péter rendőri visszaélésről, sorozatos jogtiprásról beszélt és arról, hogy nem követett el semmilyen szabálysértést vagy bűncselekményt akkor, amikor pár percre átragasztották a kormány első bevándorlás ellenes plakátját.

Heindl Péter, NER-ellenes aktivista még július legelején szervezett egy flasmobot, hogy a kormány menekültellenes kampánya miatt tiltakozzanak.  Ráadásul éppen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kerítésén lógó plakátot szemelték ki, amit pár percre átragasztottak  azzal a szöveggel, hogy: “A te munkádra is szükség van, hogy Orbán Viktor mind az öt gyereke a saját lábára állhasson!”

hirdetés

A performansz után mindent szépen visszacsináltak, az eredeti plakátban semmiféle kár nem keletkezett.

A rendőrség több órán keresztül hallgatta ki a társaságot – köztük újságírókat is, akik csak tudósítottak az eseményről, majd a férfit nem is rongálás miatt, hanem a gyülekezési joggal való visszaélés miatt “vádolták meg”. A hétfő délelőtti bírósági tárgyaláson is többnyire erre kérdezett rá a bíró. Arra volt kíváncsi, hány nappal korábban és hogyan szervezte Heindl a “flashmobot”.

Végül elsőfokon a bíróság felmentette a vádak alól Heindlt, aki egyébként közel féltucat emberrel érkezett a bíróság épületéhez. Ott egy drótkerítést húztak fel és olyan transparensekkel tüntettek, mint pl.: “Maffiaállam”, “Kussolj”, “Egzisztenciális fenyegetettség”, vagy “Megfélemlítés”. Heindl ugyanis folyamatosan koncepciós perről és rendőri eljárásról, valamint arról beszélt, hogy a rendőrök felsőbb utasításra akarnak példát statuálni vele.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter