Félmilliárdos csatornafelújításnak értek a végére Pécsen

Megújult régi Kertváros (1)

550 forintos önkormányzati forrásból újították fel az ivóvíz- és szennyvízhálózatot Pécs egyik, hozzávetőleg hatezer lakosú családi házas övezetében – mondta Csizi Péter, a terület fideszes országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján a baranyai megyeszékhelyen.

A január végén megkezdett munkálatok Pécs “régi Kertváros” néven ismert városrészének tizenöt utcáját érintették: tízezer méter csőhálózatot cseréltek ki, tizenegy utca új burkolatot kapott, négy utcát pedig felújítottak – olvasható az eseményen kiosztott írásos összefoglalóban.

hirdetés

Csizi Péter felidézte, hogy a városrészben napi szintű problémát okoztak a vízkimaradások és csőtörések. Hangsúlyozta: a felújítás is jól mutatja, hogy jó döntést hozott az önkormányzat, amikor francia többségi tulajdonból visszaszerezte a vízszolgáltatást.

A Pécsett szolgáltató Tettye Forrásház Zrt. működése óta 4,5 milliárd forintot fordított víziközmű-fejlesztésre városszerte saját és európai uniós forrásból, miközben folyamatosan csökken a vízdíj – tette hozzá.

A képviselő fontosnak nevezte, hogy a közszolgáltatások állami és önkormányzati kézben legyenek, majd közölte: a régi Kertvárosban megvalósult fejlesztés mellett idén további hétszázmillió forintos hálózatmodernizációt hajt végre a szolgáltató Pécsett.

Kövesi Mária, a városrész fideszes önkormányzati képviselője kiemelte: a beruházás garantálja, hogy ne legyenek komolyabb meghibásodások a környéken. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter