Felszámolná a bíróság a Mecsekbuszt

A bíróság szerint jogszerűen és jogosan “fogalalta el” 2011-ben a pécsi önkormányzat a buszos céget és “szerezte vissza” a városi tömegközlekedés feletti uralmat. Most az a hír, hogy a bíróság a céget is felszámolná.

Úgy látszik, Szabó Iván ügyvéd segítségével Pécs totális győzelemmel zárta az évekig tartó meccset a Mecsekbusz és az önkormányzat között, Mint azt már az OK!PÉCS megírta, a bíróság jogerős ítéletben adott igazat a városnak, és mondta ki, hogy jogszerű volt a 2011-es “buszfoglalás”.

hirdetés

Mint ismert, a történet nagyon röviden az, hogy még 2011-ben “foglalta el” az önkormányzat a pécsi buszos céget, és “szerezte vissza” a városi tömegközlekedés feletti irányítást – az akkori politikai narratíva szerint. Akkor az önkormányzat azt kommunikálta, hogy “végveszélybe került a pécsi közösségi közlekedés és attól kellett tartani, hogy bármelyik pillanatban bedőlhet a tömegközlekedés a városban”, miután egy kézzel írt, több milliárdos számlán kiszervezték a város buszait 2009-ben.

buszos_szamla-719x1024

Nem sokkal később beindították a buszcsere programot is, ma már pedig a teljes városi buszpark új(szerű) buszokból áll. (Igaz az is, hogy időközben kiderült, a jelentősen átszervezett menetrend miatt a Tüke Busz évről-évre több százmilliós veszteséget könyvelhetett el; részben emiatt, részben a sofőrök fizetésemelési igénye miatt emelkedtek meg a napokban a viteldíjak, illetve ezzel együt csökkentették a járatszámokat is csúcsidőn kívül – a szerk.) 

Most annyi történt, hogy az OK!PÉCS megbízható forrásból úgy értesült, a bíróság felszámolná a Mecsekbuszt, amiről bírói végzést is kiadott (ami egyelőre nem jogerős), ugyanis több hetes halédok után sem fizette ki a cég a tartozásait.

A pécsi buszpolip

Print

Korábban a PécsMa írt részletes és alapos anyagot a különféle, szerintük necces hátterekről és tulajdoni viszonykról, valamint összefonódásokról, illetve arról, hogy a pécsi “buszháború” szálai Máltáig és Svájcig vezetnek.


OK_TAMOGATAS_BANNER

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter