Felszívta magát Pécs zöld biztosa a gazban álldogáló ellenzéki politikus miatt

És megírta, mi a gondja.

Tegnap írtunk arról, hogy derékig fűben gázolva akarja megdönteni a Fideszt a baloldal Pécsen.

hirdetés

Derékig fűben gázolva döntené meg a Fideszt a baloldal Pécsen – OK!PÉCS

Elfogyhattak a valódi üzenetek, a tényleges mondanivaló (ha voltak ilyenek egyáltalán; bár Drakula sosem volt pincéje “bemutatásának” ötlete nekünk tetszett), talán így fordulhatott elő, hogy a balliberális polgármesterjelölt (állítólag) a város határában járva derékig bemászott a fűbe is, csak hogy ütni tudjon egyet a fideszen és a városvezetésen.

A téma úgy tűnik Pécs zöld biztosát is megihlette, Kővári János ugyanis tollat ragadott és közleményt küldött.

Mutatjuk:

“A minap Péterffy Attila, a baloldal polgármester-jelöltje egy Facebook-bejegyzést tett közzé, ahol ő térdig érő gazban álldogált, s amely szemmel láthatóan a városon kívül készült, az autóút mellett. Ebben azt állítja, hogy Pécs közterületein nem nyírják a füvet, nincs rendben tartva.

Javasoljuk Péterffy úrnak, hogy mindenekelőtt ismerkedjen meg Pécs városával, melynek területei a Pécs tábla határain belül találhatók, s ezen belül az önkormányzat csak az egyik tulajdonos.

Egészen biztos nem tulajdonosa a város főútjainak, különösen bevezető útjainak és az azt határoló területeknek. Tehát ahol ő megállt, a KRESZ szerint egyébként tilos helyen, budapesti otthonából Pécsre érkezvén a főút szélén, nos az biztosan nem Pécs közterülete.

De ha már szóba hozta, akkor itt leírjuk, hogy Pécsett 2,5 millió négyzetméter közterületet gondoz az önkormányzat cége, a BIOKOM.

E zöld területeken,

az aktív időszakban 12-szer kaszálják a füvet, tehát kb.2 hetenként. Ezenkívül közel 50 ezer virágot ültettek ki, ezer fát ültettek, a többi 40 ezer mellé. Minden évben ezenkívül egy héten át tartó közösségi faültetés is van. Sőt az idén az Erőmű által letarolt erdőterületek pótlásaként 150 ezer fát ültet a BIOKOM.

Végül itt kell megjegyeznünk, hogy mindezek mellett hamarosan meghirdetjük azt a lakossági pályázatot is, amelynek keretében a pécsiek 30 millió forint önkormányzati támogatást kapnak a környezetükben lévő zöldterületek fejlesztéséhez. Ez nemcsak szöveg, ahogy Péterffy teszi, s főleg nem a várost lejárató módon, hanem ezek a tettek Pécsért!

Köszönjük a BIOKOM munkatársainak és a cselekvő pécsieknek hogy zöldebbé és szebbé tesszük együtt a városunkat!

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselője, Zöld Főváros biztosa”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter