Felszólalt a városvezetés ellen, két nappal később nem volt állása a pécsi író-szakácsnak

A munkáltató szerint viszont nem a politikai kiállása miatt bontottak szerződést P. Horváth Lászlóval, vagyis “Petőfivel”.

Volt ugye a hétvégén egy tüntetés a pécsi városvezetés ellen, és a “megbélyegzett civilek” mellett. Erről EBBEN a cikkünkben írtunk részletesen és fogalmaztuk meg kritikánkat is. Ezen a megmozduláson szólalt fel Pécs egyik ismert arca: P. Horváth László, vagyis “Petőfi”, aki igazán kult arcnak számít a városban. Petőfi azt mondta, az egyik (nem éppen kormánybarát) újságíró kérte fel arra, hogy mondjon beszédet a tüntetésen, amit ő be is vállalt. A beszédét ezen a videónkon 9:00-tól láthatják. Érdemes is visszanéni!

hirdetés

Most viszont az Átlátszó azt írta, P. Horváth munkaviszonyát két nappal a tünetés után megszünették, a Református Gimnázium és Kollégium tudja nélkülözni az ott szakácsként dolgozó pécsi írót.

p horvath kirugas

Aki nem tudná: P. Horvát írta a Tündérváros című városi regényt, ami a Zsolnay családról – is – szól, illetve második könyve az Öt torony nem is olyan régen jelent meg. Egy fideszes önkormányzati képviselő szerint, P. Horváth jelentős városi támogatást kapott a könyveire egyébként. (Ezen össze is vitatkoztak kicsit a Facebookon.)

HariPoszt copy

HorvathValasz

P. Horváth azt mondta a lapnak, nem akar pereskedni, ezért közös megegyezéssel váltak el az iskolától, amelynek előző igazgatója Hoppál Péter, jelenlegi fidezses országyűlési képviselő és kulturális államtitkár volt egyébként. Az iskola mostani igazgatója pedig azt állította, nincs összefüggés Petőfi ellenzéki felszólalása és a munkaszerződés megszűntetése között.

„Horváth Tamás munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg, tartalmi-logikai összefüggést pedig a munkaszerződésben megjelölt próbaidő lejártával mutat. Bármilyen más, külső körülményre hivatkozó magyarázat téves és megtévesztő. Őszintén bízom abban, hogy Horváth Tamás a versenyszférában, méghozzá a prémium szektorban hamar esélyt kap vendéglátói karizmáinak kamatoztatására, ahol meggyőződésem szerint a helye van.”

– írta a lap megkeresésére az igazgató, aki kedden közölte az író-szakáccsal, hogy másnap már be sem kell mennie, eltekintenek a felmondási idő letöltésétől is.

Petőfi

Érdekes egyébként, hogy pont az a pécsi újságíró jegyzi ezt a történetet is, aki felkérte Petőfit a tünetésen való beszédre, amiről végül tudósított is. 

UPDATE: Bajok voltak a munkájával?

Részletesebben is megszólalt az iskola igazgatója. Állítólag problémák voltak Petőfi munkájával, amire a kollégái is panaszkodtak. Részletek ebben a cikkben.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter