Felújítanák a Bóbita lerohadt épületét

Újraélesztené az önkormányzat a Bóbita Bábszínház volt épületét a belvárosban. Azt már tudják, hogy honnan szereznének rá pénzt, de hogy mi legyen benne, azon még megy a brainstorming.

Egy olvasó kereste meg az OK!PÉCS-et azzal a problémával kapcsolatban, hogy a volt Bóbita Bábszínház épülete szerinte életveszélyes, a stukkók lógnak, a Mária utca felőli részen a járdát elkerítő szalag már nem kerít el semmit, nincsenek a helyükön. Tényleg nem rózsás a helyzet, omlik minden.

hirdetés

szalagon_tul

Kicsit megbombáztuk kérdésekkel a pécsi önkormányzatot, és megtudtuk, hogy „a hamarosan megnyíló fejlesztési források felhasználásával kíván gondoskodni a tulajdonában álló épület állagmegóvásáról, felújításáról. Az épület majdani új funkciójával kapcsolatban több hasznosítási terv is készült, ezek megvalósíthatóságát jelenleg is vizsgálja az önkormányzat. A cél, hogy élettel teljen meg ismét az ingatlan. Addig is, amíg ezek a folyamatok zajlanak, folyamatosan, időről időre gondoskodnak a balesetveszélyes helyzetek kiküszöböléséről, megelőzéséről. Jelenleg is zajlik ezzel kapcsolatban munka.”

hetfo

A válasz megérkezése után kimentünk a helyszínre és megnéztük, hogy a hétfőihez képest mennyire megy a munka. Bejelenthetjük, hogy az addig minimális területet elkerítő „Közterület Felügyelet” feliratú szalagot kihúzták. Így ni:

kedd

Viszont a nem elkerített rész fölött is úgy omlik a vakolat, hogy rossz nézni, lehet az egész épületet körbe kellene tekerni szalaggal.

repedt_stukko

Ha van ötlete, hogy mi legyen majd az épületben, ne tartsa magában, írja meg nekünk, vagy kommentben.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter