Felvágta az ereit Bándy Kata gyilkosa

Eddig bírta P. László: a Bors információi szerint a 40 évre elítélt férfi összeomlott, és múlt héten megvagdosta magát. Az élete nem volt veszélyben. Az esetet követően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították.

P. Lászlót jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtották, legkorábban 40 év múlva szabadulhat. A férfi legfőbb támasza az édesanyja, aki rendszeresen látogatja őt a börtönben. Péntek iskolába járt és dolgozott a fegyintézetben – írja a lap.

hirdetés

Most azonban a férfi nem bírta tovább és összeomlott idegileg. A Bors úgy tudja, hogy öngyilkossággal fenyegetőzött és összevagdosta magát. Az IMEI-be szállították.

Bándy Kata, a Pécsi Rendőr-főkapitányság 25 esztendős pszichológusa 2012. július 8-ra virradó éjjel egy helyi szórakozóhelyről hazafelé tartva véletlenül találkozott a feltehetően drog és ital hatása alatt lévő P. Lászlóval, aki megfojtotta őt. A lány holttestét július 11-én, délután találták meg egy bokros területen. Néhány nappal később elfogták a férfit, aki beismerő vallomást tett. Az ügy közfelháborodást váltott ki, a férfi perét a tévécsatornák és az újságok is követték.

Már vissza is vitték

Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága úgy reagált, hogy  “egy fogvatartott azzal fenyegetőzött, hogy a magánál tartható borotvájával megvágja magát. A bv. intézet munkatársai szakszerű intézkedése azonban megakadályozta abban, hogy az elítélt súlyosabb sérülést okozzon magának. Ennek köszönhetően csupán néhány centiméteres hámsérülés keletkezett az elítélten, amely egészségügyi ellátást sem igényelt.

A rabot az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították megfigyelésre.

A fogvatartottat a büntetés-végrehajtás azóta visszaszállította a Szegedi Fegyház és Börtön egyik objektumába.”

(via Bors, Borítókép: illusztráció)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter