Fenyegetik az önkormányzati lap munkatársait Pécsen?

“Családirtással fenyegettek meg pécsi újságírókat az ellenzéki aktivisták” – írja cikkében a PécsMa.hu, ami az önkormányzat hivatalos lapja. A szerkesztőségi írásként jegyzett cikk szerint “egy civilben gyerekekkel foglalkozó és a CEU mellett is kiálló ellenzéki aktivista azt írta”:

DÖGÖLJÖN MEG A GYEREKETEK, ILYEN FATTYA NE LEGYEN SENKINEK, SUNYI ORBÁN BÉRENCEK. A SZAVAK FOGNAK. MEG FOGTOK DÖGLENI. MEG AZ ANYÁTOK IS.

Nem ez volt az első eset, hogy megfenyegették a lap munkatársait – írják a cikkben.

hirdetés

“Évekkel ezelőtt azonban neonácik részéről érkezett meggyilkolásunkról szóló üzenet, de például idén tavasszal a PTE egy másik doktorandusza nyilvános kivégzésre buzdított lapunk munkatársa ellen. Szintén a PTE-n oktathatott az az „illető”, aki telefonon fenyegette meg lapunk munkatársát, a másik balliberális RTL Klubnak tudósító pedig családunk zaklatásával fenyegetett korábban” – idézi fel a lap.

A napokban egyébként a Dunántúli Napló épületére zúdítottak kormányellenes pécsi tüntetők tojászáport, de ennél nagyobb baj akkor nem történt a szerkesztőségnél, szerencsére személyi sérülés sem.

Hétfő este az MTVA előtt tüntető – durván kidobott – politikusok felszólítottak mindenkit egyébként, hogy pénteken határozottan fejezzék ki véleményüket a kormánypropaganda vidéki székházai előtt. Hadházy Ákos például azt mondta, hogy „ebben az országban minden vidéken dől el”, ezért arra kért mindenkit, hogy menjenek el azokra a helyekre, ahol a Fidesz helyi bázisa van, és „látogassák meg a vidéki szennymédiát”, aztán szelíden, de határozottan fejezzék ki nemtetszésüket.

(Az OK!PÉCS határozottan elutasít mindennemű erőszakot, és bízunk abban, hogy senkinek nem esik bántódása világnézete, politikai hovatartozása és munkája miatt.)
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter