Fideszes képviselők fizetésével szállt bele a béruniós kampányba a pécsi Jobbik

Tételesen nyilvánosságra hozta a pécsi, fideszes önkormányzati képviselők fizetését a párt, amiért azok leszavazták a béruniót.

Olcsó, de populáris trükkel

reagált a pécsi Jobbik arra, hogy a fideszes képviselők a múlt heti Közgyűlésen leszavazták a bérunióról szóló napirendi pontot, azaz nem is tárgyalták a témát. Fogarasi Gábor ezért most fizetett hirdetésben hozta nyilvánosságra a képviselők havi javadalmazását a Facebookon, amit – az egyébként nyilvános – vagyonnyilatkozataikból ásott elő.

hirdetés

fogarasi post

fidesz fizuk

A csodafegyver?

A bérunió a legújabb csodafegyvere az ellenzéki pártnak, ez arról szól, hogy “egyenlő munkáért egyenlő bért” akarnak az Unióban. Rábólintott az Európai Bizottság is a Jobbik polgári kezdeményezésére. Egy éve van a pártnak arra, hogy egymillió aláírást gyűjtsön össze, hogy az EB napirendre vegye a bérunió tervét.

A héten a Parlamentben is téma volt az ügy, ahol Vona Gábor elég keményen szállt bele Orbán Viktorba („Mi fontosabb? A magyar emberek bére vagy Habony Árpád krokodiltáskája?” – tette fel a kérdést), aki persze nem maradt adós a hasonlóan kemény válasszal:

Pécsen egyetlen fideszes képviselő akadt, aki felvette a kesztyűt, mégpedig Hári József. A fideszes képviselő – jó szokásához híven – ezúttal is a Facebookon reagált Fogarasi Gábor fizetett posztjára.

hári post

A Fidesz pedig annyiban tudja le a bérunió kérdését (amit egyébként egyszerű “politikai blöffnek” tartanak), hogy míg a magyarországi minimálbér 2010-ben 73.500 forint volt, addig 2018-ban pedig már 138.000 ezer lesz; és a garantált bérminimum 2010-ben 89.500 forint volt, addig 180.500 forint lesz jövőre.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter