A Fidesz megfúrta Fodor Ibolya álmait!

Nem lesz bizottsági tag a kétes hírű képviselőből. 

Meglehetősen szikár közleményben tudatta Páva Zsolt polgármester, hogy a Fidesz-KDNP pécsi frakciója úgy döntött, a Közgyűlés ne tárgyalja Fodor Ibolya kérését, miszerint “az önkormányzati szokásjog alapján” szeretne bekerülni egy bizottságba.

hirdetés

A polgármester azt írta:

„Fodor Ibolya független képviselő azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy az önkormányzat szokásjoga alapján bocsássam szavazásra bizottsági tagságára irányuló kérvényét a közgyűlés előtt. Ezt kérést a közgyűlési döntés-előkészítő munka során a Fidesz-KDNP frakciója elé tártam, amely úgy határozott, hogy nem fogja támogatni a kérését, így a kérvényt nem javaslom tárgyalni a soron következő közgyűlésen”.

Pár napja felrobbant a város politikailag érzékenyebb fele a hírre, miszerint Fodor Ibolya felvételét kérte a pécsi Értéktár Bizottságba. A kérését a polgármesternek hivatalból kell(ett volna) a Közgyűlés elé vinnie, de ezek szerint már addig sem fog eljutni az ügy. Felesleges is lenne, hiszen a Fidesz-KDNP frakció egymaga képes le- vagy megszavazni ügyeket. Mivel nem támogatják Fodor kérését (vagyis nemmel szavaznának), és vélhetően így döntenének a Közgyűlésben ülő pártok képviselői is, Fodor kérése nem kerül a Közgyűlés elé, vagyis nem lesz bizottsági tag.

UPDATE: Fodor Ibolya reagált

Megszokott stílusban hozta a reakciót Fodor Ibolya, természetesen a Facebookon. Azt írja egyebek mellett, hogy:

A cím nagyon ütős, de rendkívül sajnálnám magam ha ez lenne az álmom! / elég szegényes lelkivilágra vallana/ Ennél azért sokkal több, és sokkal lényegesebb!!Ez esetben viszont,egy meglátásom van: a várost lerabló MSZP–nek ott a helye a bizottságokban!! a DK-nak szintén! A romákat címkéző, és kirekeszteni óhajtó 20 éves jobbikosnak is./ hajrá tömjük tovább a zsebüket

Még hozzáteszi azt is, hogy:

Kívánok minden jót annak akinek most ez katartikus élményt jelent! Nekem az az álmom, hogy hogy felneveljem a gyermekemet.A konzekvenciákat levontam.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter