A Fidesz rommá nyerheti magát vasárnap, de Gyurcsányék futhatnak be másodiknak

Nagyot erősödött a DK a Nézőpont szerint, szinte egyedüliként balról. 

Az öt évvel ezelőttinél is nagyobb győzelmet arathat a Fidesz–KDNP a vasárnapi európai parlamenti választáson – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelynek adatai szerint

hirdetés

a kormánypártok a szavazatok 54 százalékára számíthatnak

a felmérés szerint, amellyel 13 mandátumhoz juthatnának.

A kutatás 32 százalékos részvételt jelez előre, a Fidesz–KDNP első helyezése jelenleg nem kétséges, viszont a második helyre hárman is pályáznak.

A második lehet a DK – Gyurcsányék beerősítettek

A Nézőpont elemzése szerint tíz százalékon áll az MSZP–Párbeszéd, a Jobbik és a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koa­líció (DK) is. A helyezési sorrendet az fogja eldönteni, hogy melyik párt tudja a legjobban mozgósítani szavazóit a voksolás napján. Az egyelőre nagyon valószínű, hogy ezek a pártok két-két mandátumot megszereznek a vasárnapi megmérettetésen.

MN_SABLON

A három politikai formáció közül

egyedül a DK tudta növelni a szavazóbázisát a 2018-as ország­gyűlési választásokhoz képest

– mutatja a felmérés, amelyben arra is kitérnek, hogy a Jobbik mintegy tíz százalékkal rosszabb eredményre számíthat, mint 2018. április 8-án.

A kutatás szerint jó esélye van a mandátumszerzésre a Momentumnak és az LMP-nek. Előbbi a szavazatok hat százalékára számíthat, míg utóbbi ötszázalékos eredményben reménykedhet, így mindketten egy-egy képviselőt küldhetnének az Európai Parlamentbe.

(via Magyar Nemzet)


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter