Fideszes hatalmi harc áll a pécsi alpolgármester távozása mögött?

Az MSZP szerint igen. Viszont ez csak egy sajtóhír, most azt ismételték meg.

Mint azt az OK!PÉCS megírta, lemond és távozik posztjáról Pécs alpolgármestere: Girán János. Ugyan hivatalosan is megindokolta a lemondást, de a pécsi MSZP láthatóan mást gyanít a távozás mögött, és ennek hangot is adtak a mai sajtótájékoztatón.

hirdetés

Lemond a pécsi alpolgármester!!! – OK!PÉCS

Girán János, Pécs alpolgármestere jelezte Páva Zsolt polgármesternek, hogy lemond alpolgármesteri tisztségéről és a jövőben szakmai területen szeretné tovább szolgálni Pécset. Egyelőre hivatalban marad egyébként, a Közgyűlés hetek múlva hagyhatja jóvá a döntését. A döntés hátteréről az alpolgármester a következőket írta nekünk. „A 2014.

Gulyás Emil, a párt városi elnöke viszont semmilyen új információt nem mondott. Legalábbis azok számára nem, akik valamennyire követik a helyi híreket. Gulyás ugyanis gyakorlatilag felmondta a baloldalhoz köthető PécsiSTOP pár nappal ezelőtti cikkét.

Eszerint Girán távozása mögött valójában hatalmi harc áll: Csizi Péter, fideszes országgyűlési képviselő és Páva Zsolt polgármester között. “Ennek a szkandernek az eredményeként kerülnek Pécsen pozícióba – vagy onnan ki emberek. Girán Pávához kötődik, ha valóban távozik, az erőviszonyok billenésének jele is lehet” – írta még szombaton a portál.

Gulyás Emil szerint Girán távozásával Csizi Péter “és társai” erősödhetnek, és Páva Zsolt gyengült, “ami nem jó”. Szerinte ezt a teóriát erősíti, hogy Csizi rendszeresen ott van a pécsi Közgyűléseken is, ahol időnként “a polgármester helyett beszél” és “szokatlanul aktív” – mondta a pécsi pártelnök.

Mi nem vonnánk le messzemenő következtetést abból, hogy egy országgyűlési képviselő követi és résztvesz annak a városnak a napi ügyeiben (és Közgyűlésein), amely megválasztotta, és amelyet képviselnie kell. Ez máris nem lenne ennyire furcsa, ha a többi párt országgyűlési képviselői is ott ülnének ezeken. (Az MSZP-ből például a szintén pécsi Tóth Bertalan.) Az viszont tény, hogy Csizin kívül más pécsi országgyűlési képviselő nem szokott elmenni a Közgyűlésekre.

Gulyás még azt mondta, az alacsony pécsi részvétel a népszavazáson azt mutatja, hogy a pécsiek “megbüntették a teszetosza politikai vezetést”.

(Borítóképünkön Gulyás Emil van színesben – az egyik Közgyűlésen.)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter