Farkas szökött meg és garázdálkodik a Mecseken!!!

Lelépett az állatkertből. Hajszát indítottak az 50 kilós vadállat ellen, ami egyébként akár 50 kilométet is megtesz pár óra alatt. Még keresik!

20:02 – Még nincs meg

hirdetés

Továbbra is nagy erőkkel keresik a szökött farkast, de egyelőre hiába – elnyelte a Föld. Ha valaki látja, a rendőrök azt kérik, őket hívják. Az állat nem fél az emberektől, nem menekül előlük (ezt állandóan hangsúlyozták egész nap a szakemberek), ezért a viselkedése és a reakciója is kiszámíthatatlan.

OK_csik

15:20 – Itt már csak Zoltán a farkasember segíthet?

Lehet. Egyre inkább úgy tűnik. Aki nem tudná, hogy ki ő, az nézze meg a neonTV anyagát:

A Farkasember, vagyis Horkai Zoltán, immár tizenöt éve idomít állatokat a filmipar és a televízió számára. Számos hollywoodi filmben, reklámban és dokumentumfilmben láthattuk már “tanítványait”. Zoltán több, mint száz állattal osztja meg egy Budapestközeli farmon lévő otthonát. Találkozhatunk nála farkasfalkával, vaddisznókkal, szarvassal, medvékkel és még sok más állattal. Itt működik a Horkai Állatkoordinációs Központ is, amely a természetes motiváción alapuló idomítási technikájával vált világszerte híressé. A Discovery-n lehet nézni a sorozatot.

OK_csik

15:02 – ERDŐJÁRÁSI TILALOM FARKASVESZÉLY MIATT!

Ezzel a szelíd címmel figyelmeztet mindenkit a Mecsekerdő Zrt., hogy

“A pécsi állatkertből szombat délelőtt megszökött farkas miatt bizonytalan időre ERDŐJÁRÁSI TILALMAT rendelt el a Mecsekerdő Zrt. Áprádtetői Erdészetének igazgatója a Pécs környéki erdőkben. Az állat életveszélyes szituációt teremtett, ezért kérjük a kirándulókat, hogy NE INDULJANAK EL a Pécs környéki erdőkbe. A farkast nagy erőkkel keresik.”
OK_csik

14:25 – 50 kilós a jószág és 50 kilométert is megtesz egyetlen éjszaka

Szürke színű, kb. 50 kilós európai szürkefarkasról van szó, amely – ahogy írtuk is korábban – átmászott egy 2,5 méter magas, a tetején befelé hajló kerítésen – majd elsétált – mondta Szatyor Miklós a sajtótájékoztatón. Egyetlen éjszaka simán elmegy 50 kilométert is. Nem fél az emberektől, és bár szelídnek tűnik, nem az. Vélhetően nem tud vadászni sem.

szürkefarka

Nagyjából így nézhet ki:

szürkefarkas

OK_csik

13:39 – Artista farkas

Az állatkert vezetője azt mondta, a farkas egyszerűen átmászott a kifutója kerítésén és a villanypászmákon is. Sőt, még az állatkert több méteres drótkerítését is megmászta. Szatyor közölte azt is, hogy bár “követik a nyomokat”, nem zárható ki, hogy az állat már Orfű felé jár, mivel rendkívül gyorsan tud haladni az erdőben.

OK_csik

13:32 – Sajtótáj lesz

Sajtótájékoztatót fog tartani Szatyor Miklós az állatkert vezetője. Ha jól tudjuk, akkor 14 órakor.

OK_csik

13:15 – Nagyon sokan keresik

Rengetegen, több tucatnyian keresik az elszökött vadállatot. Rendőrök, a BIOKOM emberei, vadászok is járják az erdőt. A Dömörkapu környékén is találtak nyomokat. A keresést nehezíti, hogy a farkas nagyon rövid idő alatt hatalmas távolságokatképes megtenni.

OK_csik

12:50 – Hotel Mediterrán

A Hotel Mediterrán környékén látták a farkast. Arrafelé keresik most a vadászok és a rendőrség is.

Ez az állat nem fél az emberektől, mivel megszokta már őket – figyelmeztetnek.

A most megszökött farkas egyébként egyike annak a háromnak, amelyek éppen pénteken érkeztek meg a pécsi ZOO-ba.

OK_csik

Csak óvatosan a mecseki kirándulással, mert egy farkas szabadult el délelőtt 10 körül a pécsi állatkertből. A hatóságok azt kérik, hogy AZONNAL hagyja el mindenki a Mecseki Parkerdőt!

A BIOKOM a következő figyelmeztetést adta ki:

Kedves Pécsi Polgárok! A pécsi állatkertből megszökött egy farkas. Ezúton kérünk mindenkit, hogy aki Pécsi Parkerdő területén jelenleg kirándul AZONNAL hagyja el területet. Kérjük, hogy aki tud olyan családtagról, barátról, ismerősről, aki az említett térségben tartózkodik, értesítse őket mihamarabb. A terület kiürítése folyamatos, a BIOKOM Nonprofit Kft. parkerdei részlegének munkatársai a helyszínen figyelmeztetik az ott kirándulókat. A katasztrófavédelem, a rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai is nagy erőkkel vonultak ki a Mecsek déli oldalára.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter