Freddie csalódott. Nagyon!

Csalódott vagyok, amiért csak tizenkilencedikek lettünk, a Pioneer mindenképpen jobb helyezést érdemelt volna – fogalmazott az MR2 Petőfi Rádió vasárnap reggeli műsorában Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), aki Magyarországot képviselte a 61. Eurovíziós Dalfesztivál szombati késő esti döntőjében Stockholmban.

Hozzáfűzte: mindent kihozott magából a döntőben, és nagyon jó, emlékezetes tapasztalatként élte meg azt a kétszer három percet, amit a színpadon tölthetett.

hirdetés

– Belélegeztem az atmoszférát, és a lehető legjobban próbáltam énekelni – idézte fel a szombati döntőt Freddie, akinek tetszett az érezhetően “belülről” éneklő, győztes ukrán énekesnő előadása, valamint az örmény versenyző dala is.

A magyar énekes a telefonos interjút a stockholmi repülőtéren várakozva adta a Petőfi Rádiónak, és beszélt arról is, hogy rendkívül fáradt, mivel csupán félóra alvásra volt ideje az indulás előtt.

Freddie, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, ötödikként lépett színpadra, és 108 pontot szerzett Pioneer című dalával. Személyével Magyarország sorozatban hatodszor jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe.

bourne banner1b

A 26-os döntőt Jamala ukrán énekesnő nyerte 1944 című dalával, 534 pontot szerezve, ez új rekord az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi történetében. Mögötte az ausztrál Dami Im lett a második Sound of Silence című dalával (511 pont), a harmadik helyen az orosz Szergej Lazarjev és a You Are the Only One (491 pont) végzett. (MTI)

A magyar újságírók utálták az egészet?

A 444 ír arról, hogy a Guardian élő tudósítását intéző újságírója beszélgetett magyar kollégákkal a helyszínen, akik nagyon utálják ezt az egészet:

6rTlB1HBrCYc9t37s

Van tehát két (!) magyar újságíró, akik két hete (!!!) Stockholmban vannak, ahol azzal foglalkoznak, hogy a magyar fellépő, Freddie dalát népszerűsítsék (?!?). És ők úgy látják, hogy béna a dal, nem fog nyerni, és egyébként is haza kéne már menni, szóval élni sem akarnak már.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter