Gazdasági gyártóközpont lehet Pécs, 2000 munkahellyel – ígérte az államtitkár

Elsősorban az autóiparban és az ahhoz köthető beszállítói körben, valamint az élelmiszeriparban gondolkodik a kormány. 40 milliárd forintnyi külföldi beruházásról tárgyalt Páva Zsolttal Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár Pécsen.

Ébredezni látszik végre Pécs és Baranya gazdasága, legalábbis több jel erre utal. A Modern Városok kormányztai programban komoly támogatást élvez Pécs, most pedig a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár tárgyalt mintegy 40 milliárd forintos külföldi beruházásról Pécsett.

Páva Zsolttal közös sajtótájékoztatóján Magyar Levente hangsúlyozta, a kormány komolyan gondolkodik Pécsben, azt szeretnék, ha Győrhöz és Székesfehérvárhoz hasolóan Pécs is gazdasági gyártóközpont lenne a jövőben.

Páva Zsolt és Magyar Levente

– Bár cégneveket nem mondhatok, de annyit igen, hogy elsősorban az autóipar és az ehhez kapcsolodó beszállítói körök, illetve az élelmiszeripar az, amiben Péccsel gondolkodunk. Mindezek előfeltétele azonban, hogy az M6-M60-as autópálya Horvátországig érjen – magyarázta.

Magyar Levente azt ígérte, a fejlesztések révén 2000 új munkahely jöhet létre.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere hangsúlyozta,  az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a helyi gazdaság erősítését, ezt szem előtt tartva együttműködik beruházások zökkenőmentes, gyors előkészítésében és megvalósításában.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter