Gigantikus fénycső lesz a TV-toronyból

Az egészet intelligens LED-fénybe borítják majd közel 80 millió EU-s forintból. Őszre kész lehet a díszkivilágítás.

Csizi Péter országgyűlési képviselő beszélt erről a projektről a Harman pécsi gyárában. Ez a cég gyártja ugyanis a speciális LED-csöveket majd. Több tucat, oszlopokra rögzített fénycsövet szerelnek majd a toronyra, ami az egészet képes lesz bevilágítani – a legkülönfélébb színekben.

harman-tvtorony-hl01

Csizi fehérben, újságírók börtön sárgában!

Intelligens, vezérelhető, különféle ábrák megjelenítésére is képes LED-ekről van szó, amiket Pécsett próbálják ki először, egyelőre itt lesz egyedül az országban.

A teljes projekt kivitelezését egy pécsi cég nyerte el meghívásos közbeszerzésen (Webs Kft.), bruttó 76 millió forintból kell összehozni az egészet.

Őszre kész lehet a show!

Ilyen fénycsöveket szerelnek majd fel a toronyra.

Ilyen fénycsöveket szerelnek majd fel a toronyra.

A város tervei szerint a tv-torony díszvilágításával Pécs új turisztikai emblémát kap, amely az egész városkép egyik meghatározó elemévé válhat.

A 196 méter magas épület díszvilágítása alapvetően két rendszerre épül majd.  A torony törzsére 6 méteres magasságig oszlopokra szerelt fényvetőket szerelnek. Ezzel 72 méteres magasságig (étterem-kilátószint) biztosítják a homogén megvilágítást, illetve ugyanilyen megoldással a kilátószint feletti közel 70 méteres szakasz is fényt kap.

A torony központi részét képező étterem-kilátószint korszerű, energiatakarékos, változtatható színű LED-es világítási rendszert kap.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter