Gigasiker: a 15 évvel ezelőtti menetidőre “gyorsít” a MÁV – pár éven belül!!!

Elméletileg 2020 után elindul a Dombóvár–Pécs vasútvonal felújítása is, és 35 perccel lerövidül a menetidő. Nos 2001-ben kis híján ugyanennyi volt a menetideje a Mecsek IC-nek.

Nagyban mennek a vasútvonalak felújításai, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója azzal büszkélkedett, hogyha kész lesz valamikor 2020 után a teljes Budapest-Pécs vonal felújítása, akkor 35 perccel rövidebb idő alatt ér majd fel az IC a fővárosba és vissza. Volt már ilyen gigantikus ígéret, elég csak visszaemlékezni 2005-re, amikor Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök másfél órás menetidőt és gyorsvasutat vizionált.

hirdetés

Elővettük a Miért Állandóan Veszteséges, Megint Állunk Vazze a Magyar Államvasutak 2001-es menetrendjét, hogy megnézzük, akkor milyen gyorsan érhettünk Budapestre. Kapaszkodjanak, a Mecsek IC 2 óra 28 perc alatt teljesítette a távot. Jelenleg 3 óra ugyanez, vagyis alig 3 percet fogunk nyerni a messzi jövőben.

Persze lehet arról beszélni, hogy a régi IC sehol nem állt meg útközben és a Délibe ment, nem pedig a Keletibe, de alapvetően ez totálisan érdektelen, mert az utas számára az a fontos, hogy minél gyorsabban a céljánál legyen.

(Borítóképünk forrása: IHO.hu)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter