Nagy csatát vívott a golyóálló üveggel a pécsi Whisky tolvaj

uveg3

És nem Ő nyert, ráadásul már nem először próbálta meg betörni a biztonsági üveget. A boltos ezért levelezni kezdett a vélhetően agyhalott, ám szomjas tolvajjal.

Macskakővel akarta betörni a Ferencesek utcai dohánybolt speciális üvegét egy sparos szatyrot cipelő pécsi férfi múlt szombaton, hajnali fél öt körül. Nagy csata volt, a tolvaj nyolcszor vágta a követ a 3 rétegű 6 cm vastag üveghez, de az nem tört be.

hirdetés

– A férfi fél percig próbálkozott, a kamera felvételeken jól látszik, ahogy egyre idegesebben dobálja a követ, mert csak nem akart betörni az üveg. Amikor a dobálás nem jött be, közelről próbálta betörni. Csak akkor menekült el, amikor a riasztó megszólalt – mondta lapunknak a dohánybolt tulajdonosa Horváth Attila, aki számított a támadásra. Azért rakatta be ezt a 6 centi vastag, három rétegű fóliázott üveget, mert tudta, hogy egyszer valaki szemet vet majd a drága és minőségi italokra.

– Ez két héten belül a második támadás volt, gondolom a férfi azt hitte, hogy a berepedt üveg már könnyű préda lesz. De ezt átlőni se lehet, nemhogy betörni. A cserén egy napig fognak dolgozni, és csaknem fél millió forintba fog kerülni – tette hozzá a tulajdonos.

A boltos most inkább az üvegen üzent a férfinek, ha bemegy a boltba kedvezménnyel vásárolhat, csak ne próbálkozzon többet, mert úgy sem tudja betörni az üveget.

felirat az uvegen

A rendőrség annyira forró nyomon van, hogy a feljelentés után 5 nappal kérték el a biztonsági kamera felvételeit.

Érdemes megnézni a biztonsági kamera felvételeit is, mert ilyen elszánt küzdelmet ritkán látni.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter