Gondold újra, ha vonattal mennél Budapestre

Kétszer, háromszor is gondold újra inkább, hacsak nem akarsz több mint 4 órán keresztül zötykölődni, buszozni, átszállni, visszaszállni, megint átszállni. Három hétig tart mindez!

“Pályakarbantartási munkák miatt” némileg belassul a vonatozás Pécs és Budapest között. A némileg persze nem igaz, mivel több mint 4 óráig fog tartani az alig 200 kilométeres út – a következő három (3) hétben.

hirdetés

Sőt, minimum 4 óra 11 percig, de akár 5 óra fölé is kúszhat az IC menetideje.

Van erről egy ilyen szép cucc is, ni, ami meg is nyílik ha ráklikkol az ember:

MÁV

A Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület azonnal felhördült, nyilván több száz, ezer utassal egyetemben. Posztjukban azt írták:

“A Pécs – Budapest között vonattal utazók figyelmét szeretnénk felhívni a következő három hét döbbenetes forgalmi változására: Dombóvár – Pusztaszabolcs között vonatpótló autóbuszok közlekednek, amely miatt az IC menetideje 4 óra fölé kúszik változatlan pótjegyárak mellett.

Csak a pótlóbusz több, mint két órát fog az emelt szintű szolgáltatás égisze alatt zötykölődni Kapos-mentén, amely meglátásunk szerint elfogadhatatlan megoldás.

Kedvezőbb lenne a pécsi utasok számára az autópályán Kelenföld és Pécs között közlekedő közvetlen pótlóbusz járat, amely megfelelő minőségben pótolhatná a vasúti kényelmet.”

Jó utat kívánunk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter