Gőzerővel készülnek a komlói börtönre

Jelenleg több szálon is fut a beruházás előkészítése – tudtuk meg az önkormányzattól. Sőt, már képzik is a leendő smasszerokat.

Megkezdték a szükséges tanfolyamot és kiképzést a tervek szerint jövőre megnyíló komlói börtön első dolgozói. Az 53 fő már a büntetés-végrehajtás szerződött alkalmazottja, de továbbra is folyamatban van a toborzás – tudtuk meg a komlói önkormányzattól.

hirdetés

Most keresik azt a fővállkozó céget is, ami megépíteni a korábban vitákat is kiváltó börtönt, ezt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága bonyolítja. Az önkormányzatnál úgy tudják, az ajánlatok leadási határideje február eleje.

Tüntetni fognak a komlói börtön miatt – OK!PÉCS

Nem adják fel a harcot, pár száz komlói ugyanis nagyon nem szeretné, hogy a szomszédjukban sittesek legyenek. Azt mondják, a végsőkig elmennek, hogy megakadályozzák a börtön építését. A kérdés viszont eldőlni látszik.

 

– Bízunk benne, hogy ez az eljárás eredményes lesz, a kiválasztott gazdasági társasággal a szerződés első félévben aláírásra kerül és az effektív kivitelezési munka a második félévben megkezdődik. A pályázati kiírás szerint 385 nap alatt kell a munkákat befejezni – közölte Polics József.

A polgármester szerint már nagy erőkkel keresik azokat, akik dolgozni is tudnak a börtönben. Ezt egy Toborzó Iroda is segíti a Városháza aljában.

– Nagy örömünkre január másodikával már 54 fő felvételre került és megkezdte a munkaköre betöltéséhez szükséges tanulmányait. A felvételek folyamatosak, most is lehet még jelentkezni, ez év végéig a tervezett 250 fős létszámot biztosítani kell – magyarázta Polics.

Megtudtuk azt is, hogy a toborzási tervet kissé felülmúlva 53 emberrel kötött munkaszerződést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) eddig. Ők valamennyien (50 felügyelő, 2 segédelőadó, 1 szakápoló – 12 nő és 41 férfi) sikeresen teljesítették a kötelező pszichológiai és fizikai alkalmassági próbákat, így megkezdhették a munkakörükhöz szükséges szaktanfolyamokat. Ezek pozíciótól függően nagyjából fél évig tartanak.

A képzést elkezdők 55%-a komlói, de a többiek is a komlói járásban élnek – a hivatalos tájékoztatás szerint.

Év végéig egyébként a teljes, 250 fős alkalmazotti létszámot fel kell tölteni. A feltételeket teljesítő jelentkezők minimum havi bruttó 220 ezres kezdő fizetéssel, évi 200 ezres cafeteriával, lakhatási, utazási, szociális támogatással, kedvezményes üdülési és mobiltelefon-használati lehetőséggel számolhatnak.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter